Ziarul cu cel mai mare tiraj din România aparţine unui HIPERMARKET

Ziarul cu cel mai mare tiraj din România aparţine lanţului de magazine Kaufland, acesta fiind distribuit gratuit în fiecare săptămână clienţilor, potrivit ultimelor informaţii oferite de Biroul Român de Audit Transmedia.

06 mart. 2013, 18:08

Cu peste 3,5 milioane de exemplare, publicaţia oferită gratuit este de peste 25 de ori mai citită decât cel mai vândut tabloid din România, ziarul Click, potrivit observaţiei făcută de jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul personal.

Citeşte şi Supermarketurile din Capitală oferă salarii de până la 2.200 de lei

Săptămînalul Kaufland are 28 de pagini și oferă cititorilor, aproape exclusiv, informaţii cu privire la ultimele oferte de produse oferite de hipermarket, alături de informaţii de uz general, printre care reţete culinare şi date despre companie. Kaufland difuzează în medie 3.565.983 de exemplare lunar, în timp ce România liberă, cel mai vîndut ziar politic de calitate din România, difuzează 25.000 de exemplare, potrivit BRAT.

Ziarul oferit de lanţul de magazine reuşeşte să depăşească atât ziarul Click, cel mai vîndut tabloid, care ajunge la 140.000 de exemplare, cât şi Gazeta Sporturilor, cel mai vîndut ziar de sport din România, care depășeşte cu puțin cifra de 30.000 de exemplare.

Citeşte şi Inedit! Un mare lanţ de magazine face un stadion în România

Jurnalistul este îngrijorat de situaţia actuală a presei, vorbind de cantitatea tot mai redusă de informaţie care ajunge la cititorul român.