Zidane a fost atras la Real Madrid cu un salariu uriaş. Primeşte cu 50% mai mulţi bani ca acum zece luni

Antrenorul francez Zinedine Zidane a acceptat să preia echipa de fotbal Real Madrid într-un moment foarte dificil, după ce aceasta a ieşit din cursă pentru marile obiective din acest sezon, dar salariul net pe care îl va primi, de 12 milioane euro, este sensibil mai mare decât cel avut în mai 2018, când s-a retras de la echipă (7,5 milioane euro), relatează cotidianul spaniol El Confidencial.

13 mart. 2019, 14:08
Zidane a fost atras la Real Madrid cu un salariu uriaş. Primeşte cu 50% mai mulţi bani ca acum zece luni

În primul său sezon la Real Madrid, preşedintele Florentino Perez i-a fixat un salariu net de 2,5 milioane euro, care a crescut apoi la 5,5 milioane, după câştigarea Ligii Campionilor cu numărul 11, care a ajuns la 7,5 milioane euro la finele sezonului 2017/2018, când a câştigat din nou Liga Campionilor, pentru al treilea sezon consecutiv.

Zidane este însă departe de salariul lui Diego Simeone, care încasează 24 milioane euro de la Atletico Madrid, sau de cel al lui Jose Mourinho, care înainte de a fi demis primea 20 milioane euro pe sezon. Tehnicianul francez îi depăşeşte însă pe alţi antrenori de marcă, precum Mauricio Pochettino (Tottenham) – 10 milioane euro, Jurgen Klopp (Liverpool) – 8,5 milioane euro sau Massimiliano Allegri (Juventus) – 8 milioane euro.