VESTE BUNĂ. Românii ar putea avea încă DOUĂ ZILE LIBERE pe an. CALENDAR ZILE LIBERE 2014

ZILE LIBERE 2014. Românii s-ar putea alege cu încă două zile libere pe an. Nici nu a început sesiunea parlamentară și deja sunt depuse  proiecte de lege care propun ca alte două zile de sărbătoare să fie declarate nelucrătoare.

17 ian. 2014, 09:10
VESTE BUNĂ. Românii ar putea avea încă DOUĂ ZILE LIBERE pe an. CALENDAR ZILE LIBERE 2014

ZILE LIBERE 2014. Un proiect legislativ propune ca ziua de 24 ianuarie să fie declarată sărbătoare naţională legală şi, în consecinţă, zi nelucrătoare. Este un proiect susţinut de foarte mulţi parlamentari, de la toate partidele, potrivit România TV.

Iniţiatorii spun că acest proiect este susţinut chiar de preşedintele Traian Băsescu, de primarul Iaşului şi de către academicieni. Este un proiect legislativ depus la Senat, care va intra în dezbatere după începerea sesiunii parlamentare, după 1 februarie.

Iniţiatorii proiectului spun că nu este normal ca ziua de 24 de ianuarie, care reprezintă Unirea Principatelor Române din 1859, să fie marcată doar de discursuri şi să nu fie considerată o adevărată sărbătoare.

Pe lângă acest proiect, mai există încă o iniţiativă legislativă, care propune ca ziua Înălţării Domnului, care se sărbătoreşte la 40 de zile de la Paşte să fie, de asemenea, zi nelucrătoare.  

În sesiunea trecută, însă, senatorii au respins şase proiecte de lege care cereau zile nelucrătoare.

Citeşte şi ZILE LIBERE 2014: Nouă dintre cele 12 sărbători legale pică în cursul săptămânii

ZILE LIBERE 2014. Senatorii au respins, la sfarsitul anului 2013, cateva propuneri legislative care prevad introducerea in Codul Muncii, ca sarbatori legale, a celei de-a treia zi de Paste, a datei de 10 mai si a datei 21 mai – ziua Sfintilor Imparati Constantin si Elena. Desi Senatul a dat un aviz negativ, mai exista, totusi, o sansa ca salariatii romani sa beneficieze de inca trei zile libere pe an, intrucat deputatii vor trebui sa ia decizia finala in aceste cazuri.

Calendarul zilelor libere în 2014:

Anul Nou

1 ianuarie – miercuri
2 ianuarie – joi
3 ianuarie – vineri

Paşti

20 aprilie – duminica
21 aprilie – luni

Ziua Internaţională a Muncii

1 mai – joi

Rusalii

8 iunie – duminica
9 iunie – luni

Adormirea Maicii Domnului

15 august – vineri

Sfântul Andrei

30 noiembrie – duminica

Ziua Naţională a României

1 decembrie – luni

Crăciun

25 decembrie – joi
26 decembrie – vineri

ZILE LIBERE 2014. Ce minivacanţe vă puteţi planifica şi când pică Paştele, 1 mai şi Crăciunul