ZILE LIBERE 2018: Urmează o nouă minivacanţă pentru români

Zile libere 2018. Salariații au beneficiat, deja, de 11 zile de sărbătoare legală, în 2018. Asta înseamnă că au mai rămas doar 4 din cele 15 prevăzute în Codul Muncii.

12 sept. 2018, 08:51

ZILE LIBERE 2018. În România, printre zile libere legale se numără și data de 30 noiembrie, ziua când pică o altă importantă sărbătoare religioasă, și anume, Sfântul Andrei. 

Sfântul Andrei 30 noiembrie 2018 pică într-o zi de vineri, așadar, data poate fi legată de zilele de weekend, iar de sărbătoarea Sfântului Andrei, românii vor beneficia de trei zile libere. 

Următoarele zile libere în 2018 vor fi: 1 decembrie — Ziua Națională a României 25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul. 

Zile libere 2018. Calendarul zilelor libere până la finalul anului 2018:

30 noiembrie – Sfântul Andrei – vineri

1 decembrie – Ziua Națională a României – sâmbătă

25 decembrie – prima de Crăciun – marți

26 decembrie – a doua zi de Crăciun – miercuri.

La acestea se adaugă două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

Angajatorii au obligația de a acorda aceste zile libere salariaților sau să acorde compensații angajaților care trebuie să se prezinte și în aceste zile la lucru.Salariații care trebuie să lucreze și în zilele nelucrătoare de sărbătoare legală sunt, în general, angajați ai unor unități medicale, unități de alimentație publică și unități de producție „cu foc continuu”.

Liberele legale nu pot fi incluse în durata concediului anual de odihnă.