ZILE LIBERE 2019. Veşti bune pentru bugetari, o zi în plus la minivacanţa din august

ZILE LIBERE 2019. Bugetarii, în schimb, ar putea să primească o zi liberă în plus pe 16 august, pentru a se bucura de o punte între ziua în care este celebrată Sfânta Maria și weekend.

18 iul. 2019, 06:57
ZILE LIBERE 2019. Veşti bune pentru bugetari, o zi în plus la minivacanţa din august

ZILE LIBERE 2019. Salariații din România, indiferent că lucrează la stat sau la privat, vor primi liber luna viitoare, când este celebrată Adomirea Maicii Domnului, sărbătoare legală, stabilită prin Codul muncii. Totuși, sunt șanse ca bugetarii să aibă parte de o minivacanță, întrucât ar putea primi o zi liberă suplimentară.

Adormirea Maicii Domnului, care se sărbătorește anual în data de 15 august, este o zi liberă legală, conform Codului muncii. Cu această ocazie, salariații din domeniul public și cei din domeniul privat primesc timp liber de la angajatori. Anul acesta, sărbătoarea va pica într-o zi de joi, motiv pentru care salariații de la privat vor primi liber, dar vineri vor reveni la muncă.

Bugetarii, în schimb, ar putea să primească o zi liberă în plus pe 16 august, pentru a se bucura de o punte între ziua în care este celebrată Sfânta Maria și weeekend. În cazul în acest acest lucru va se întâmpla, atunci bugetarii vor avea o minivacanță de patru zile consecutive.

Ziua de 16 august va trebui, însă, recuperată ori prin muncă într-o zi de sâmbătă, ori prin prelungirea zilnică a programului de lucru, potrivit avocatnet.ro.  

Calendar zile libere legale 2019. La câte zile libere mai au dreptul românii anul acesta?

15 august (joi) Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (sâmbătă) Sfântul Andrei

1 decembrie (duminică) Ziua Marii Uniri

25 decembrie (miercuri) Crăciun

26 decembri (joi) Crăciun

ZILE LIBERE. Veşti bune pentru bugetari, MINIVACANŢELE se vor anunţa în fiecare an din ianuarie