Zile libere pentru părinţi până pe 12 iunie. Ce alte facilităţi a mai anunţat Guvernul

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat joi, după şedinţa de Guvern, acordarea de  zile libere pentru părinţi până pe 12 iunie 2020.

14 mai 2020, 14:31
Zile libere pentru părinţi până pe 12 iunie. Ce alte facilităţi a mai anunţat Guvernul

„A fost adoptată OUG pentru sprijinirea unor oameni și companii, pe o perioadă limitată de timp”, a anunţat Raluca Turcan. În contextul limitării prezenţie efective la şcoală a elevilor din clasele terminale, vicepremierul a anuţat câteva facilităţi. „Va mai fi prelungită măsura de acordare de zile libere pentru părinți, până pe 12 iunie 2020. Prelungirea până la 31 mai a unor drepturi: concedii pentru creșterea copilului„, a mai spus Raluca Turcan.

Citeşte şi Transportul public pentru elevi va fi gratuit. Guvernul a adoptat măsura prin OUG, operatorii care nu o respectă rămân fără licenţă

Măsurile adoptate joi de Guvern au vizat educaţia, sănătatea, transporturile şi economia. Pentru protecția socială s-a adoptat prelungirea șomajului tehnic până la data de 1 iunie. Totodată, vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că va fi prelungită până la 15 iunie posibilitatea de solicitare a amânării ratelor.

De asemenea, consultațiile medicale acordate de medicii de familie și în ambulatoriu vor fi posibile în continuare la distanță pe toată perioada de stare de alertă. Potrivit Ralucăi Turcan, decontarea serviciilor medicale oferite de medicii de familie în această perioadă va fi posibilă fără folosirea cardului de sănătate.