Zile libere şi bonusuri consistente pentru angajaţii Lego după „boom-ul” vânzărilor din 2021

Producătorul danez de jucării Lego A/S, ale cărui "cărămizi" de plastic colorate sunt preferate de copiii din 130 de ţări, a decis să îşi recompenseze angajaţii cu bonusuri mai mari şi mai multe zile libere, după ce 2021 s-a dovedit a fi un an "extraordinar", transmite Bloomberg.

23 nov. 2021, 10:15
Zile libere şi bonusuri consistente pentru angajaţii Lego după „boom-ul” vânzărilor din 2021

Peste 20.000 de angajaţi vor primi trei zile libere suplimentare precum şi bonusuri mărite în luna aprilie, a precizat Benjamin Hjorth, purtător de cuvânt de la Lego.

Aceste beneficii suplimentare vin la aproape două luni după ce Lego a anunţat dublarea profitului operaţional în primele şase luni ale acestui an, în condiţiile în care grupul danez a crescut mai rapid decât rivalii pe pieţele sale importante. 2021 „a fost un an extraordinar” iar proprietarii companiei vor să recunoască contribuţia angajaţilor, a precizat Benjamin Hjorth, citat de Agerpres.

Lego este renumită pentru faptul că majorează bonusurile angajaţilor care lucrează în magazine, fabrici de producţie şi birouri. În 2015, angajaţii Lego au beneficiat de un al 13-lea salariu. Hjorth nu a dezvăluit cât de mare va fi bonusul pentru acest an.

Citeşte şi: Zile libere pentru elevi şi profesori la final de noiembrie. Când vor fi recuperate

Cunoscut pentru „cărămizile” sale de plastic colorate, Lego concurează cu nume precum Mattel, producătorul păpuşilor Barbie, şi Hasbro.

Istoria pieselor Lego este legată de inventatorul său, Ole Kirk Kristiansen, un tâmplar din Billund, centrul regiunii Jutlandia, care a trecut la lumea jucăriilor inspirat de versiunile în miniatură ale mobilei pe care a început să le creeze la sfârşitul anului 1920 pentru a reduce costurile. Kristiansen a fondat Lego în anul 1932, numele provenind de la îmbinarea primelor două litere din cuvintele daneze ‘leg godt’ (‘joacă bine’), fără să ştie că în limba latină ‘lego’ înseamnă ‘eu îmbin’.

Lego Group este prezent în peste 130 de ţări. Filiala din România a grupului a fost înfiinţată în anul 2011, dar şi-a început oficial activitatea la 1 ianuarie 2012. Lego deţine o cotă de 30% pe piaţa de jucării din România.

Citeşte şi: Ce salariu are un angajat de la McDonald’s. Munceşte pe brânci pentru aceşti bani