Zile triste pentru lumea filmului. S-a mai stins o stea

Cântăreaţa şi actriţa Marie Laforêt a murit, la Genolier, în Elveţia, la vârsta de 80 de ani, a anunţat familia sa, citată de AFP.

04 nov. 2019, 04:01
Zile triste pentru lumea filmului. S-a mai stins o stea

Actriţa şi cântăreaţa franceză Marie Laforêt a murit la vârsta de 80 de ani, potrivit Le Monde. Alintată „Fata cu ochi de aur”, artista i-a fost parteneră lui Alain Delon în filmul Plein soleil. Filmografia sa reunește 35 de lungmetraje.

Cauza morţii interpretei melodiilor „Vendanges de l’amour” sau „Viens, viens” nu a fost precizată. Înainte de a cânta, actriţa a fost partenera lui Alain Delon în „Plein soleil”, de René Clément, film care le va lansa în 1960 carierele celor doi.

Marie Laforêt a lucrat cu regizori precum Georges Lautner, Henri Verneuil sau Pierre Granier-Deferre, Michel Deville, Jean-Pierre Mocky.

În 1963, a lansat cântecul „Les vendanges de l’amour”, scris de Danyel Gérard. Au urmat melodiile „Ivan, Boris et moi”, „Il a neigé sur Yesterday” (cântec-omagiu pentru The Beatles), „Viens sur la montagne”, „Marie douceur, Marie colère”, „Que calor la vida”..

Ea a revenit pe scenă în 2006, la Bouffes-Parisiens. 

Căsătorită de cinci ori, Marie Laforêt a avut trei copii, cu omul de afaceri Judas Azuelos și cu omul de afaceri și colecționarul de artă Alain Kahn-Sriber. Lisa Azuelos, regizoarea filmului „LOL”, cu Sophie Marceau, vorbea despre relațiile dificile cu mama sa, care a și mărturisit că a fost câteodată mai puțin implicată în viața copiilor.