Zilele lui Putin la Kremlin sunt numărate. Cine spune asta

Fostul premier rus şi liderul opoziţiei Mihail Kasianov a declarat miercuri că preşedintele rus, Vladimir Putin, are zilele numărate, în timp ce Moscova aşteaptă răspunsul preşedintelui la declinul galopant al rublei, scrie  Moscow Times.

18 dec. 2014, 11:27
Zilele lui Putin la Kremlin sunt numărate. Cine spune asta

Mihail Kasianov a mai afirmat că actuala criză financiară a fost provocată de o proastă gestionare economică orchestrată de Putin, dar şi de sancţiunile occidentale impuse Rusiei. Nu în ultimul rând, şi scăderea preţului la petrol a avut o influenţă asupra fragilizării economice a Rusiei.

„Rusia va intra în declin”, prezice Kasianov într-un interviu acordat agenţiei de ştiri Reuters. „Anul 2015 este unul în care Putin trebuie să ia o decizie de principiu„, a adăugat el. Avertizând că preşedintele s-ar putea confrunta cu proteste, el a declarat că Putin poate să aleagă „strivirea mediului politic” sau poate să accepte că „are nevoie de o strategie de ieşire” şi să organizeze alegeri anticipate libere.

„În consecinţă,  să plece în linişte prin alegeri prezidenţiale. Nu cred că va câştiga alegerile prezidenţiale dacă acestea vor fi libere şi corecte”, a declarat Kasianov,potrivit Moscw Times.

Citeşte şi Putin: Ucraina nu era decât un pretext pentru sancţiuni, Occidentul voia să frâneze Rusia

Sondajele de opinie arată o creştere a popularităţii lui Putin de la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea în martie şi sugerează că fostul premier Kasianov nu se bucură de o susţinere prea mare din partea publicului. Kasianov a declarat însă că opoziţia ar putea creşte în sondaje la începutul anului viitor, pe măsură ce criza economică se va adânci.

Următoarele alegeri prezidenţiale urmează să aibă loc în 2018.