Zina Dumitrescu, uitată de toată lumea la azil

Zina Dumitrescu (79 de ani) se afla din 2011 intr-un azil de langa Bucuresti, unde este vizitata tot mai rar de apropiati. De fapt, multi dintre acestia au si uitat-o si chiar nu mai merg sa o vada nici macar in zilele de sarbatoare.

26 nov. 2016, 17:01
Zina Dumitrescu, uitată de toată lumea la azil

Designerul de moda Zina Dumitrescu se bucura zilnic de compania prietenilor pe care si i-a facut la azilul “Casa Snagov” din Ghermanesti, situat la 20 de kilometri de Bucuresti, insa rudele si prietenii de-o viata au uitat-o. ”Mama Zina” a fost uitata si abandonata, in ciuda faptului ca se numara printre cele mai cunoscute creatoare de moda din Romania. CANCAN.ro a aflat ca foarte putine sunt persoanele care o viziteaza la azil si ca acestea se pot numara pe degetele de la o mana. ”Are 25 de fini, dar nici macar unul nu vine la ea. Doar la petreceri se saluta, vorbesc. O intreaba ce face, se mira «Vai, Zina, ce bine arati», dar totul este de fatada. La azil nimeni nu o vede, doar cateva persoane o viziteaza, iar despre acestea se stie. Valentina Pelinel se numara printre oamenii cu suflet, care o cauta pe Zina.”, a declarat Ion Casian, potrivitbzi.ro.

Zina Dumitrescu sufera de Alzheimer. Fostul designer a inceput sa aiba probleme cu memoria din 2009, dupa ce sotul ei, profesorul universitar Constantin Dumitrescu, a murit in urma unui stop cardio- respirator, in Germania, in timpul unei vizite la fiica sa, Cleo, care a tinut sa-si ingroape tatal acolo. Zina a suferit un soc dupa ce a aflat si a avut nevoie de ingrijiri medicale, motiv pentru care nu a reusit sa mearga la inmormantare. Dupa acest episod, Zina a vrut sa se sinucida. Ea a inghitit mai multe pastile si a lesinat. A fost salvata de o vecina, care a gasit-o si a chemat de urgenta salvarea. Zina Dumitrescu are trei casatorii la activ si 21 de avorturi, dar si o viata la care multi romani nici nu au indraznit sa viseze.