Zinedine Zidane a fost numit antrenor la Real Madrid. Santiago Solari a fost dat afară UPDATE

Cotidianele madrilene Marca şi As anunţau luni la prânz că Zinedine Zidane va reveni la conducerea tehnică a echipei Real Madrid. Informaţiile s-au dovedit corecte, iar Zizou a acceptat să revină pe Santiago Bernabeu la doar zece luni după ce i-a părăsit pe "galactici".

11 mart. 2019, 15:01
Zinedine Zidane a fost numit antrenor la Real Madrid. Santiago Solari a fost dat afară UPDATE

UPDATE. Zinedine Zidane a semnat o înţelegere cu Real Madrid valabilă până în 2022.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Potrivit surselor citate, gruparea din capitala Spaniei îl va demite, luni seară, pe Stantiago Solari, sub conducerea căruia au fost ratate toate trofeele în acest sezon, şi va oficializa revenirea lui Zidane, care a câştigat ultimele trei ediţii ale Ligii Campionilor.

Zinedine Zidane şi-a anunţat plecarea de la campioana Europei, Real Madrid, la 31 mai 2018.

În vârstă de 45 de ani, tehnicianul francez a preluat Real Madrid în ianuarie 2016. În doar doi ani şi aproape cinci luni, el a câştigat nouă trofee cu formaţia madrilenă: de trei ori consecutiv Liga Campionilor, campionatul Spaniei în 2017, Supercupa Spaniei în 2017, Supercupa Europei în 2016 şi 2017, şi Cupa Mondială a cluburilor, în aceiaşi ani.

Zidane a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie, evoluând la echipele Cannes, Bordeaux, Juventus şi Real Madrid. Cu naţionala Franţei, pentru care a jucat de 108 ori, Zidane a câştigat Cupa Mondială în 1998 şi Campionatul European în 2000.

Retras din cariera de fotbalist în 2006, el a preluat echipa a doua a clubului Real Madrid, în iunie 2014, înainte de a ajunge pe banca tehnică a formaţiei pe care a transformată într-o campioană absolută a Europei şi a lumii.