ZIUA AMERICII 2014: „Visul american” în percepţia lumii

ZIUA AMERICII 2014: O cincime din populația Statelor Unite ale Americii (SUA) nu crede în ''visul american'', indică un sondaj Gallup difuzat în ajunul ''Independence Day'' (4 Iulie), relatează joi site-ul IB Times din Marea Britanie.

04 iul. 2014, 12:39
ZIUA AMERICII 2014: „Visul american” în percepţia lumii

ZIUA AMERICII 2014: Potrivit sondajului, 21% dintre americani nu simt că au libertatea de a alege ce să facă cu viața lor — principiul central al ”visului american”.

Sondajul Gallup a fost efectuat în peste 120 de țări pentru a afla dacă cei intervievați sunt sau nu mulțumiți de libertatea lor de a alege.

În 2006, în SUA procentul celor mulțumiți era unul dintre cele mai mari din lume, dar în prezent țara se plasează pe locul al 36-lea.

Noua Zeelandă s-a clasat cel mai bine, fiind urmată de Australia, Cambodgia, Suedia și Emiratele Arabe Unite.

SUA s-au aflat printre primele 10 țări în care a avut loc cea mai mare scădere a procentului celor mulțumiți, încadrându-se cu state precum Pakistan, Egipt, România și Grecia.

Analiștii cred că scăderea procentului celor mulțumiți ar putea avea legătură cu neîncrederea în guvernare. Potrivit unor date, 79% dintre persoanele chestionate cred că fenomenul corupției este larg răspândit în cadrul puterii, comparativ cu 59% în 2006.

”Americanii simt nu numai că prestația guvernului SUA este slabă/…/, ci și că guvernul SUA în sine este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă țara în prezent. Americanii vor sărbători, fără îndoială, libertatea lor pe 4 Iulie, dar liderii din SUA ar trebui să fie conștienți că un număr tot mai mare de americani sunt nemulțumiți în legătură cu libertatea din propria lor viață”, potrivit analizei Gallup.