ZIUA ARMATEI ROMÂNE. Iohannis a depus flori la Monumentul Eroilor de la Păuliş. MESAJUL lui Ponta

Președintele Klaus Iohannis a depus, duminică dimineață, o coroană de flori la Monumentul Eroilor de la Păuliș, Arad. Atât şeful statului, cât şi Victor Ponta au transmis mesaje pe Facebook cu ocazia Zilei Armatei Române.

25 oct. 2015, 10:23
ZIUA ARMATEI ROMÂNE. Iohannis a depus flori la Monumentul Eroilor de la Păuliş. MESAJUL lui Ponta

Au mai depus coroane de flori la Arad şi reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, delegația fiind condusă de șeful Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ciucă, iar din partea autorităților locale arădene președintele Consiliului Județean, Adrian Țolea, și primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Astăzi este Ziua Armatei Române, o zi în care celebrăm, mai presus de orice, patriotismul. Fiecare cetăţean român, fie el militar, civil sau politician, are datoria de a-şi iubi patria. Cred că patriotismul înseamnă altceva decât cuvinte mari sau simboluri exterioare, care epatează. Patriotismul își găsește expresia în lucruri simple, în faptul că îți faci treaba cu onestitate, că respecți legea, că îți pasă de cei care te-au ales să-i reprezinți. Așa se construiește încrederea. Și nu întâmplător Armata este printre instituțiile cu cea mai mare credibilitate în ochii cetățenilor. Mi-aș dori ca și celelalte instituții publice să ajungă la cota de încredere de care se bucură Armata României. La mulţi ani, Armata Română! La mulţi ani, România!„, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis va participa duminică și la festivitățile organizate în Piața Avram Iancu din municipiul Arad, la Monumentul Eroului Necunoscut.

Şi Victor Ponta a transmis un mesaj pe Facebook cu ocazia Zilei Armatei Române.

 „Le urez tuturor militarilor români toate gândurile bune de Ziua Armatei!

Dincolo de declarațiile de susținere, în ultimii ani am reușit să asigurăm condiții bune de pregătire, echipament și am eliminat sub-finanțarea din domeniul militar. La rectificarea bugetară pozitivă Ministerul Apărării Naționale a primit 500 de milioane de lei în plus!

În plus, după mai mult de 70 de ani ne onorăm eroii finanțând și deschizând cimitirul pentru soldații români căzuți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pe câmpul de luptă de la Stalingrad.

Din cauza situației din regiune, forțele noastre armate sunt într-un regim mult mai intens de pregătire decât erau până acum, dar cu siguranță au la dispoziție toate resursele financiare necesare pentru a-şi îndeplini misiunile„, a scris Ponta pe Facebook.

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa și oficialitățile județene au depus duminică jerbe și coroane de flori la Monumentul Eroilor din municipiul Satu Mare. Ceremonia a debutat cu salutul gărzii de onoare, după care a fost fost oficiat un serviciu religios și au avut loc depuneri de coroane.

Prin actul eroic săvârșit de Armata Română în toamna anului 1944 Ardealul era eliberat și revenea la țara mamă după Dictatul de la Viena. Jertfa militarilor români a fost una deosebită în campania celui De-al Doilea Război Mondial, și pe frontul de est și pe frontul de vest au participat mii și zeci de mii de militari români din care peste 900.000 și-au pierdut viața, au fost răniți sau au fost declarați dispăruți.

La 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, am declarat anul 2015 anul veteranilor de război și pe întregul an am organizat acțiuni prin care am venerat pe cei care acum 70 de ani și-au pus viața în pericol pentru ca România să fie ceea ce este astăzi„, a declarat ministrul.