ZIUA COPILULUI 2019: cel mai mare festival pentru copii

ZIUA COPILULUI 2019: Cetatea Oradea găzduieşte, în perioada 31 mai - 2 iunie, cel mai mare festival pentru copii din zonă, care este organizat de Primăria municipiului prin Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune (APTOR).

31 mai 2019, 04:46
ZIUA COPILULUI 2019: cel mai mare festival pentru copii

ZIUA COPILULUI 2019: Potrivit directorului APTOR, Mihai Jurcă, programul festivalului va include o multitudine de activităţi şi atracţii pentru copii de toate vârstele, spectacole de teatru de păpuşi şi magie, jocuri şi jonglerii, baloane uriaşe, ateliere de creaţie, standuri cu dulciuri şi multe alte surprize.

„Chiar pe data de 1 Iunie, va avea loc un spectacol susţinut de magicianul Robert Tudor şi un atelier didactic de benzi desenate, unde copiii vor învăţa cum se realizează o revistă sau un film de desenate animate. Toate benzile desenate de copii vor fi publicate pe pagina evenimentului”, a declarat Mihai Jurcă.

Programul va începe zilnic la ora 12,00, cu spectacole de teatru de păpuşi. Parcul de distracţii va oferi o mulţime de distracţii: tobogan uriaş, trenuleţ, piscine gonflabile cu răţuşte-bărcuţe, concurs de karting, pinata uriaşă cu dulciuri – un element de noutate în festival, instalaţie pumptrack (traseu ondulat pentru biciclişti).

Copiii vor avea ocazia să înveţe să călărească pe cai de rasă, să vadă o demonstraţie de echitaţie, dresură şi acrobaţie ecvestră, prezentată de Clubul sportiv orădean Equs Art, dar şi să îşi exerseze talentele în diferite ateliere de pictură pe sticlă, pe ceramică şi sesiuni de tras cu arcul.

Spectacolele de teatru vor fi susţinute majoritatea în limba română, dar şi în limba maghiară, atât de trupe orădene, cât şi din alte oraşe, cum ar fi Famous Art şi Bufonii regali, din Cluj Napoca, ori altele din Sibiu şi Baia Mare.

Atmosfera veselă va fi întreţinută de Norişorii veseli (două actriţe costumate) care vor crea baloane uriaşe. Nu vor lipsi punctele de alimentaţie publică, pentru gustări, băuturi răcoritoare şi dulciuri, spaţiile de relaxare pentru părinţi şi bunici.

Concursul de frumuseţe pentru copii „Gift of Beauty Oradea” va avea loc pe 2 iunie.

Pentru prima dată la acest festival, un spital privat va asigura gratuit asistenţa medicală în cetate pe durata festivalului, dând ocazia celor care doresc să îşi testeze glicemia sau să îşi măsoare tensiunea.

Festivalul copiilor este un eveniment organizat de Primăria Oradea, costul total al evenimentelor ridicându-se la circa 120.000 de lei din bugetul local.