Ziua decisivă în procesul Universitatea Craiova – FRF. Judecătorii dau azi decizia finală

Litigiul dintre FC Universitatea Craiova şi FRF se află aproape de final, Înalta Curte de Casatie si Justitie urmând să pronunţe miercuri decizia definitivă cu privire la dezafilierea clubului din Bănie, la mai bine de doi ani de la excluderea sa din structurile Federaţiei Române de Fotbal.

25 sept. 2013, 07:57
Ziua decisivă în procesul Universitatea Craiova – FRF. Judecătorii dau azi decizia finală

În vara anului 2011, Federaţia Română de Fotbal a anunţat că Universitatea Craiova a încălcat grav statutul acestui for, decizând totodată excluderea grupării din structurile FRF. Clubul oltean a cerut atunci anularea actului administrativ, iar anul trecut a contestat la Curtea de Apel Bucureşti decizia FRF. Magistraţii au acceptat atunci cererea şi au decis că această hotărâre a Federaţiei Române de Fotbal este ilegală.

Chiar dacă decizia nu a fost definitivă, Universitatea Craiova a fost acceptată în competiţii, evoluând atât în Liga a II-a, cât şi în Cupa României. Magistraţii de la Secţia Contencios Administrativ de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să se pronunţe miercuri în privinţa recursului formulat de FRF împotriva deciziei Curţii de Apel. Concret, judecătorii vor decide dacă vor anula sau nu decizia privind dezafilierea Universităţii Craiova

Tot pentru dezafilierea Universităţii Craiova, preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi cel al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, sunt judecaţi penal, după ce DNA i-a trimis în judecată pentru abuz în serviciu, în formă calificată.