ZIUA FRANŢEI: O paradă militară impresionantă a fost organizată în inima Parisului GALERIE FOTO şi VIDEO

ZIUA FRANŢEI. Cea de-a V-a Republică îşi sărbătoreşte, marţi, Ziua Naţională. În centrul Parisului a fost organizată o paradă militară impresionantă, în cadrul căreia au defilatr soldaţi, vehicule militare, dar şi caii soldaţilor. 

14 iul. 2015, 11:36

Ziua de 14 Iulie aminteşte în fiecare an de Revoluţia Franceză de la sfârşitul secolului al XVIII-lea, zi care a devenit Ziua Naţională a Franţei. Episodul în care poporul s-a unit împotriva puterii absolute a regilor Franţei este principalul episod din istoria acestei ţări, devenită ulterior ţara Drepturilor Omului, prin faimoasa Declaraţie de la 1789, pentru Drepturile Omului şi ale Cetăţeanului, care a pus apoi bazele democraţiei moderne în Franţa şi în întreaga lume.

În această zi de sărbătoare pentru poporul francez, Parisul arborează culorile albastru-alb-roşu. De departe, parada militară organizată în fiecare an este punctul central al sărbătorii din fiecare an. Parada se desfăşoară pe Champs Elysees, între Arcul de Triumf şi Piaţa Concordiei, relatează discoverwalks.com.

Anul acesta, la manifestaţie participă 4.000 de soldaţi, 240 de cai, dar şi flotila naţională a avioanelor militare, care desenează pe cer drapelul Franţei în culori.

Francezii şi-au făcut un obicei din a sărbători Ziua Naţională începând din nopatea de 13 spre 14 iulie, prin reuniuni populare. Sunt organizate balurile tradiţionale şi întregul Paris se transformă într-un ring de dans gigantic, între orele 21:00 şi 04:00.

La periferiile oraşului, există tradiţia ca pompierii să organizeze baluri la care participă, în total, mii de persoane. Aceste manifestaţii, reuşesc de obicei să adune mii de participanţi. De pildă, balul din Piaţa Bastiliei este cel mai „aglomerat” , aici venind mii de persoane care se distrează participând la concerte şi la dansuri populare.