Ziua Internaţională a Femeii 2020. Povestea zilei de 8 Martie. Idei de mesaje de 8 martie

Ziua Internaţională a Femeii 2020. 8 Martie este una dintre cele mai asteptate sarbatori ale primaverii. În această zi, oamenii sărbătoresc puterea femeilor din toată lumea. Sărbătoresc determinarea femeilor, lupta pentru egalitate şi în acelaşi timp, gingasia si frumusetea femeilor. Dăruieşte-i o floare mamei sau soţiei, alături de un mesaj care să o facă să se simtă deosebită.

07 mart. 2020, 19:48
Ziua Internaţională a Femeii 2020. Povestea zilei de 8 Martie. Idei de mesaje de 8 martie

Ziua Internaţională a Femeii 2020. Ziua de 8 MARTIE este recunoscută în întreaga lume ca ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII. Semnificaţiile zilei de 8 MARTIE sunt legate şi de lupta femeilor pentru dobândirea unor drepturi, confundându-se ulterior cu o sărbătoare a mamelor în țările din fostul bloc sovietic. 

Ziua Internaţională a Femeii 2020. În anul 1977, Adunarea Generală a ONU a proclamat printr-o rezoluție Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor și Pace Internațională. O sărbătoare a femeilor, recunoscută internațional, dar fără a se preciza o zi anume, a fost hotărâtă încă din 1910, de Internaționala Socialistă reunită la Copenhaga. După Primul Război Mondial s-a fixat data de 8 MARTIE ca ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII.

Ziua Internaţională a Femeii 2020.. ZIUA FEMEII a fost recunoscută ca sărbătoare internațională în 1977, devenind o tradiție în majoritatea țărilor din Europa și în SUA, fiecare sărbătorind-o așa cum o simte. Ziua de 8 MARTIE este pe plan internaţional Ziua Femeilor Militante, a celor datorită cărora femeile au drept de vot, dreptul la proprietate, dreptul la educație, la divorț, la asistență medicală, la contracepție.

ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII. După Revoluția din 1989 noțiunea de ziua mamei este înlocuită cu ZIUA FEMEII.

Ziua Internaţională a Femeii 2020. Ţări care sărbătoresc Ziua Femeii

Ziua Internaţională a Femeii 2020. Ziua de 8 MARTIE sau ZIUA FEMEII este sărbătoare oficială în țări precum: Afganistan, Angola, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Burkina Faso, Cambodgia, Camerun, China, Croația, Cuba, Georgia, Guinea, Eritrea, Kazakhstan, Kîrgîzstan, Laos, Macedonia, Madagascar, Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Rusia, Tajikistan, Turkmenistan, Uganda, Ucraina, Uzbekistan, Vietnam și Zambia, însă este sărbătorită și în alte state, precum Chile, Serbia sau Bulgaria.

Ziua Internaţională a Femeii 2020. ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII în Vest simbolizează emanciparea femeii, fiind instituită pentru a promova drepturile acestora și egalitatea cu bărbații. Pe de alta parte, ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII este percepută ca o moștenire comunistă, în estul Europei..

Ziua Internaţională a Femeii, sărbătorită prin evenimente organizate de ambasade ale României

Ziua Internaţională a Femeii a fost sărbătorită prin numeroase evenimente organizate în străinătate în această perioadă de ambasade ale României.

La Madrid, a fost inaugurată, la 6 martie, expoziţia de costume tradiţionale şi covoare româneşti, intitulată „Magia Culorii”, eveniment organizat la Centrul Cultural Militar cu prilejul Zilei Femeii. Vernisajul a avut loc în prezenţa deţinătoarei colecţiei, jurnalista română Cristina Liberis. Publicul prezent s-a bucurat şi de un recital de chitară clasică, interpretat de artistul Laurenţiu Topală. Expoziţia este deschisă publicului până la data de 8 Martie, în centrul Madridului (incinta Centro Cultural de los Ejercitos, Calle Gran Via 13), în intervalul orar 15.00-19.00, conform paginii de Facebook a Ambasadei României în Spania.

În Pakistan, la o acţiune dedicată marcării tradiţiei Mărţişorului şi a Zilei Internaţionale a Femeii desfăşurată în 5 martie au participat aproximativ 60 de doamne din comunitatea de români care locuiesc în capitala pakistaneză. Participantelor la acţiune li s-a transmis un mesaj în care au fost subliniate aspecte privind tradiţia Mărţişorului în România, faptul că aceasta a fost inclusă în Patrimoniul Imaterial UNESCO, fiind specifică României, Bulgariei, Republicii Moldova Serbiei şi Macedoniei de Nord.

Au fost proiectate filmul „Femei Remarcabile din România” (realizat de către ONG Professional Women’s Network Romania), o prezentare despre tradiţia Mărţişorului în România (realizată prin eforturile colectivului misiunii), scurte filmuleţe de promovare a României şi imagini cu ţara noastră. Fundalul sonor a fost acoperit cu muzică instrumentală românească, în interpretarea unor artişti români celebri precum Gheorghe Zamfir şi Dumitru Farcaş, conform unui comunicat difuzat de Ambasada României în Pakistan.

Ambasada României în Franţa a găzduit la 4 martie o seară dedicată sărbătoririi rolului femeii în societatea contemporană, în contextul Zilei Internaţionale a Femeii şi al marcării a 50 de ani de Francofonie. La acest eveniment, ambasadorul Luca Niculescu a evocat femeile de origine română care, prin destinele lor extraordinare, au marcat secolul trecut sau perioada contemporană: „Iulia Haşdeu, prima româncă înscrisă la Sorbona, Maria Cuţarida-Crătunescu, prima româncă licenţiată în medicină, Virginia Andreescu Haret, prima femeie-arhitect din lume, Eliza Leonida Zamfirescu, prima femeie-inginer din Europa, Sarmiza Bilcescu, prima femeie din Europa licenţiată în drept, dar şi prima din lume cu un doctorat în drept şi prima avocată din România, sau Florica Bagdasar, prima femeie ministru în România (ministrul sănătăţii)”, conform paginii de Facebook a Ambasadei României în Franţa.

Citeşte şi Violeta Alexandru, petrecere de Ziua Femeii. Iată cu cine chefuieşte VIDEO

Ziua internaţională a Femeii 2020. Ce flori poţi să dăruieşti de 8 martie

Ziua Femeii este asteptata de catre doamne cu mare nerabdare. In aceasta zi sunt rasfatate, dar se pot rasfata si ele. Printre cadouri pe care le primesc doamnele şi domnişoarele de 8 martie se numără florile.

Un cadou inedit pentru 8 martie poate fi reprezentat de un Trandafir criogenat rosu. Un astfel de trandafir poate fi pastrat intre 3 si 25 de ani, daca este ferit de razele directe ale soarelui, de apa si de umezeala. Trandafirii criogenati rosii reprezinta expresia iubirii si cu siguranta vor aduce multa bucurie in sufletul celor care ii vor primi. Spre deosebire de trandafirii clasici, acestia nu vor fi pastrati doar cateva zile, ci vor bucura privirea ani de zile, devenind o amintire pretioasa.

Un buchet de lalele multicolore poate reprezenta un cadou perfect pentru Ziua Femeii. Lalelele sunt apreciate de toata lumea, sunt placute privirii si sunt asociate cu venirea primaverii. Cu toate ca nu miros, lalelele bucura prin aspectul lor, asa ca nu veti da gres cu un astfel de buchet.

Freziile sunt florile care impresioneaza prin mirosul lor inconfundabil, dar care de multe ori nu sunt apreciate la adevarata valoare. Chiar daca in combinatie cu alte flori arata bine, daca alegeti un buchet de frezii multicolore, veti impresiona, pentru ca aranjamentul va fi de nerefuzat. Iar mirosul… nu avem cuvinte sa va spunem cat de bine miros.

Ziua Internaţională a Femeii 2020. Mesaje de 8 martie

Ziua Internaţională a Femeii 2020. Mesaje de 8 martie. Un gand marunt fata de iubirea imensa pe care ti-o port. La mulţi ani, viata mea!

***

Ziua Internaţională a Femeii 2020. Mesaje de 8 martie. Fie ca ziua de 8 martie sa-ti aduca toata lumea la picioare, zambetul pe buze si toata fericirea de pe pamant. La multi ani, draga mea!

***

Ziua Internaţională a Femeii 2020. Mesaje de 8 martie. Iti doresc ca aceste zile de primavara si rasaritul soarelui sa-ti aduca peste zi implinirea viselor alaturi de tot ceea ce poate fi: mai pur, mai sincer, mai curat… te iubesc!

***

Ziua Internaţională a Femeii 2020. Mesaje de 8 martie. Sunt cel mai fericit barbat, am trecut impreuna prin bune si rele, nu trebuie sa-ti dau mesaje pompoase de 8 martie pentru ca toata lumea stie ca tu esti minunea vietii mele. La multi ani, scumpa mea sotie!

***

Ziua Internaţională a Femeii 2020. Mesaje de 8 martie. Odata cu venirea primaverii, ai venit tu… a rasarit primul ghiocel si cu el dragostea mea pentru tine… Ti-am daruit un buchet de flori si tu mi-ai daruit dragostea ta… Si de atunci in sufletul meu e intotdeauna primavara… pentru ca acolo esti tu… Tu esti primavara sufletului meu. Te iubesc! La multi ani de 8 martie!

Ziua Internaţională a Femeii 2020. Mesaje de 8 martie.  Esti singura persoana care ma face sa am incredere in mine, care va fi intotdeauna langa mine, care ma va iubi intotdeauna. Te iubesc, draga mea! La multi ani!

***

Ziua Internaţională a Femeii 2020. Mesaje de 8 martie. Daca vezi ca soarele-ti rade prin par, daca simti miros de ghiocei, daca auzi ciripit de pasarele, atunci inseamna ca traiesti o noua primavara… La multi ani de 8 martie!

***

Ziua Internaţională a Femeii 2020. Mesaje de 8 martie. Iti doresc ca rasaritul soarelui sa-ti aduca peste zi implinirea viselor alaturi de tot ceea ce poate fi mai pur, mai sincer, mai curat. Un 8 Martie insorit!

***

Ziua Internaţională a Femeii 2020. Mesaje de 8 martie.  Fluturele meu…

Frumusetea, ca si zborul si iubirea, de cenusa-si leaga firea.

De-i stergi fluturelui praful, nici o vraja, nici o boare, nu-l vor face sa mai zboare.

Tu esti fluturele meu si promit ca niciodata nu voi sterge praful dragostei de pe aripile tale. La multi ani de 8 martie!

***

Ziua Internaţională a Femeii 2020. Mesaje de 8 martie. Cand ma uit afara, vad doar vant si ploi. Cand ma uit la cer, e mereu innorat si cenusiu. Dar cand ma uit la tine stiu ca va veni timp frumos, pentru ca tu esti soarele si primavara mea. La multi ani de 8 martie!

***

Ziua Internaţională a Femeii 2020. Mesaje de 8 martie. De 8 martie iti uram o primavara frumoasa, cu soare, fericire si toata dragostea noastra prinsa intr-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primaveri! La multi ani de 8 martie!

***

Ziua Internaţională a Femeii 2020. Mesaje de 8 martie. Fie ca ziua de 8 Martie sa-ti aduca toata lumea la picioare, zambetul pe buze si toata fericirea de pe pamant. La multi ani de 8 martie!

Citeşte şi Ziua Internaţională a femeii 2020. Opt din zece femei se sacrifică pentru job şi familie