Ziua internaţională a Iei, sărbătorită într-un mod unic. Imagini de excepţie de la sărbătoare VIDEO

Spectacol unic la Breaza, de Ziua Iei. Expoziții de ii autentice, prezentări de modă și ateliere de lucru demonstrative, de asta au avut parte zeci de oameni care au sărbătorit Ziua Internațională a iei.

25 iun. 2020, 15:10
Ziua internaţională a Iei, sărbătorită într-un mod unic. Imagini de excepţie de la sărbătoare VIDEO

În paşi de dans, într-o poiană feerică, pe plaiurile Brezei. Asa s-a marcat Ziua Internationala a Iei, dar si Drăgaica, in Prahova. S-a jucat dansul Sânzienelor, junele au defilat îmbrăcate în ie într-o paradă inedită, iar vestita artistă Marina Voica a încântat publicul chiar în localitatea de suflet.

Publicul a putut admira zeci de modele autentice păstrate cu sfințenie chiar în locul de unde Regina Maria a ales lucrătoare iscusite pentru a înființa atelierul regal.

Noi, în Breaza, avem tradiţie în confecţionarea iei, suntem renumiţi la nivel naţional şi internaţional. Noi, brezenii nu avem cum să nu ducem tradiţia mai departe, în special ia de Breaza. Fiecare ie are o poveste, îşi are scris cu fir de aur şi sfant duh istoria neamului românesc„, a spus viceprimarul din breaza, cu ocazia evenimentului.

Sărbătoarea s-a încheiat cu un foc de tabără nu înainte ca cei prezenți să fie invitați la o șezătoare tradițională.


loading...