Ziua Mondială a Diabetului: Peste un milion de români, afectaţi de această boală

O persoană moare de diabet la fiecare şapte secunde, în lume, potrivit Federaţiei Internaţionale a Diabeticilor. În România, numărul cazurilor de diabet este în creştere: a depăşit pragul de un milion.

14 nov. 2011, 07:50
Ziua Mondială a Diabetului: Peste un milion de români, afectaţi de această boală

Ziua Mondială a Diabetului este marcată în fiecare an în 14 noiembrie, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet şi cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Luni, Arcul de Triumf va fi luminat în albastru, între orele 18.00 şi 24.00. De asemenea, în mai multe oraşe ale ţării, diabeticii îşi pot măsura glicemia gratuit.

În România, diabetul afectează peste un milion de oameni, dintre care circa 2.800 sunt copii. La nivel mondial, peste 346 de milioane de oameni suferă de diabet, potrivit ultimelor statistici ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Prevalenţa diabetului este în continuă creştere, iar până în 2030, Organizaţia se aşteaptă ca numărul deceselor cauzate de diabet să se dubleze. Specialiştii spun că 4,6 milioane de oameni mor din cauza diabetului în fiecare an. Prin complicaţiile sale, diabetul este principala cauză a orbirii şi a insuficienţei renale.