ZIUA PAMANTULUI: Cea mai mare ameninţare a omenirii de la bomba atomică încoace. Avertisment de unde nu te aştepţi

ZIUA PAMANTULUI 2016: Steve Wozniak, co-fondator Apple, a dezvaluit care este cea mai mare amenintare a omenirii, in prezent, in viziunea lui.

22 apr. 2016, 05:40
ZIUA PAMANTULUI: Cea mai mare ameninţare a omenirii de la bomba atomică încoace. Avertisment de unde nu te aştepţi

ZIUA PAMANTULUI 2016: Amenintarile cibernetice reprezinta cel mai grav pericol cu care se confrunta omenirea de la bomba atomica incoace, avertizeaza Steve Wozniak, cofondator al companiei Apple, intr-un interviu acordat unei televiziuni australiene, conform Agerpres.

In fata acestor pericole, oamenii resimt frica si intra in panica, reactionand la fel ca la amenintarea nucleara din perioada Razboiului Rece, sustine el. „In tineretea mea, ne era frica de bomba atomica. Ne intorceam de la scoala si din fiecare colt de strada pornea cate o sirena care simula o alarma. Au fost niste zile de frica incredibila. Iar acum ne temem de atacuri cibernetice si de hackeri. Oare care va fi urmatoarea frica? (…) Pot ei oare sa preia controlul asupra sistemului de distributie a energiei electrice? Pot sa opreasca internetul? Cat de departe ar merge? Si (aceasta frica) devine, an dupa an, din ce in ce mai puternica. Situatia nu evolueaza spre mai bine, totul devine din ce in ce mai rau”, a opinat el.

Woz – asa cum este el alintat de prieteni si familie – a lucrat alaturi de Steve Jobs in anii 1970 la dezvoltarea primelor computere personale Apple. Desi a renuntat la pozitia de vicepresedinte insarcinat cu cercetarea si dezvoltarea la Apple in 1985, cu mult inainte de revolutionara lansare a primului iPhone in 2007, Wozniak a criticat tentativa recenta a FBI de a obliga compania Apple sa deblocheze un terminal iPhone folosit de unul dintre autorii sangerosului atac terorist de la San Bernardino din 2015.

„Ce ar fi daca FBI-ul ar putea sa bata la usa oricarei companii, oricand va avea chef si sa-i ceara respectivei companii sa-si modifice anumite produse? Nu cred ca ar fi corect. Ce daca FBI nu poate patrunde intr-un telefon? Ei tot dispun de toate inregistrarile convorbirilor de pe acel telefon. In acest caz recent ei dispuneau de toate inregistrarile convorbirilor direct de la compania de telefonie, fiecare mesaj SMS trimis sau primit si lista de apeluri telefonice. Si cu toate acestea, ei tot doresc sa poata patrunde intr-un telefon. Daca FBI poate trece de sistemul de securitate al unui telefon, atunci si hackerii vor putea face acelasi lucru„, a adaugat el.