Ziua Pământului, sărbătorită pe 22 aprilie. Vezi manifestările organizate în Delta Dunării

În fiecare an, la 22 aprilie, mai mult de un miliard de oameni iau parte la Ziua Pământului. Astfel, în întreaga lume persoane fizice, comunităţi, organizaţii şi guverne sunt recunoscători planetei pe care uimitor o numim acasă şi iau măsuri pentru a o proteja. Apărută în 1970, această zi simbolizează lupta împotriva poluării şi problemelor climatice.

19 apr. 2013, 07:32
Ziua Pământului, sărbătorită pe 22 aprilie. Vezi manifestările organizate în Delta Dunării

Pentru celebrarea în acest an a Zilei Pământului, cu tema „Faţa schimbărilor climatice”, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a pregătit un program de acţiuni ce se vor derula în colaborare atât cu unităţile de învăţământ din perimetrul RBDD cât şi cele din municipiul Tulcea. Astfel, vor avea loc diverse activităţi de informare şi conştientizare privind poluarea mediului şi ameninţarea pe care o reprezintă deşeurile la adresa biodiversităţii şi locuitorilor din Delta Dunării, precum şi acţiuni de igienizare în zona plajei Sulina.

Pentru mulţi, schimbările climatice pot părea de multe ori îndepărtate şi neclare – o problemă vagă şi complexă pe care nepoţii noştri o vor avea de rezolvat. Dar asta doar dacă sunt încă suficient de norocoşi pentru a fi izolaţi de toate consecinţele sale. Schimbările climatice au efecte foarte reale asupra oamenilor, animalelor, a ecosistemelor şi a resurselor naturale de care depindem cu toţii. Necontrolate, se vor răspândi ca focul, transmite ARBDD.