Ziua Porţilor Deschise. Iubitorii de muzică pot vedea cel mai prestigios ansamblu coral din România

Cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii, pe 1 octombrie, Corul Național de Cameră Madrigal - Marin Constantin organizează Ziua Porților Deschise. Joi, de la ora 12, în Sala de Operă de la Universitatea Națională de Muzică din București (Str. Ştirbei Vodă. nr. 33, sector 1) va avea loc o repetiție cu public, la care sunt invitați copiii și tinerii dornici să afle cum se pregătește pentru un recital cel mai prestigios ansamblu coral din România.

30 sept. 2015, 14:17
Ziua Porţilor Deschise. Iubitorii de muzică pot vedea cel mai prestigios ansamblu coral din România

Locurile sunt limitate, ca atare cine dorește să participe în public este rugat să se înscrie la adresa de e-mail [email protected] sau la numărul de telefon 0753 117 257.

Înscrierea este valabilă doar dacă este confirmată din partea organizatorilor.

„Suntem încântaţi să observăm că publicul de la concertele noastre include şi spectatori tineri şi foarte tineri, fapt care ne confirmă că bucuria muzicii nu are vârstă. De altfel, susţinem, prin Programul Naţional Cantus Mundi, necesitatea stimulării interesului copiilor pentru muzica corală, îndrumând, formând şi încurajând cadrele didactice la înfiinţarea de noi coruri. Integrarea socială prin intermediul cântului coral este un instrument care va schimba în bine comunităţile în care aceste coruri vor lua fiinţă!”, a declarat Emil Pantelimon, managerul instituției.

Corul Naţional de Cameră Madrigal – Marin Constantin a început stagiunea 2015-2016 în forţă. După succesul înregistrat în deschiderea Festivalului Internațional „George Enescu”, cu programul de muzică sacră și profană, intitulat „Ars Nova şi Renaştere – de la baladele lui Guillaume Machaut la madrigalele lui Claudio Monteverdi”, celebrul ansamblu coral a susținut un concert extraordinar în Dresda, în cadrul Festivalului Internațional „Dresdner Kunstfest”. Programul recitalului din impunătoarea sală Schlosskapelle a inclus muzică bizantină, psalmi și madrigale europene.

Înființat în anul 1963, de către reputatul dirijor Marin Constantin, Corul Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin a susținut peste 4100 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America și Asia. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, creația bizantină și muzica contemporană românească și universală.