Ziua porţilor deschise în şcoli, între 30 martie şi 7 aprilie

Anul acesta, Ministerul Educației Naţionale a spus la dispoziția părinţilor cele mai multe mijloace de informare cu privire la clasa pregătitoare, dar şi modalităţi flexibile de înscriere. Totodată, clasa pregătitoare poate fi organizată și în școli, și în grădinițe.

28 mart. 2013, 14:11
Ziua porţilor deschise în şcoli, între 30 martie şi 7 aprilie

Pe 2 aprilie începe prima etapă a înscrierii în clasa pregătitoare. Ca o noutate a acestui an, pe lângă şcoli, există şi grădiniţe care organizează înscrieri. În ambele locații vor preda exclusiv învățători care au urmat cursurile de formare pentru clasa pregătitoare, iar curriculumul va fi același.

De asemenea, anul acesta părinţii au la dispoziţie cele mai multe posibilităţi de a afla informaţiile de care au nevoie. Astfel, părinţii pot merge direct la şcolile sau grădinițele de care sunt interesaţi, pentru a se informa cu privire la etapele de înscriere, numărul de locuri disponibile, curriculă etc.

În perioada 30 martie – 7 aprilie, școlile vor organiza evenimentul Ziua porților deschise, iar părinții și copiii vor putea vizita instituțiile de învățământ pentru a vedea spațiile puse la dispoziție și pentru a discuta cu cadrele didactice.

În plus, grădinițele vor organiza în perioada 1-12 aprilie întâlniri pentru informarea și consilierea părinților ai căror copii vor fi cuprinși în învățământul primar în anul școlar 2013-2014.

O altă variantă la care pot apela părinţii sunt paginele de internet ale inspectoratelor şcolare judeţene care, începând cu acest an, au o rubrică specială dedicată: „Înscrierea în învăţământul primar 2013”.

Nu în ultimul rând, informații despre înscrierea în clasa pregătitoare pot fi obţinute şi prin apelarea numărului Telverde 0800.816.xyz, unde xyz reprezintă indicativul pentru județ (ex: București – 021, Arad – 257).

Potrivit Metodologiei de înscriere în clasa pregătitoare aprobată recent de Ministerul Educaţiei, înscrierea se va face în două etape: 2-22 aprilie (prima etapă) și 8-17 mai (a doua etapă).

TOTUL DESPRE CLASA PREGĂTITOARE ŞI CLASA I. Cine şi unde poate fi înscris. Vezi CALENDARUL