Ziua şi scandalul la USR: echipa lui Nicuşor Dan ameninţă că dă în judecată partidul

Ziua și scandalul în fieful partidului condus de Dan Barna. Anunțul lui Nicușor Dan de a se înscrie în competiția internă din USR pentru Primăria Capitalei a generat o întreagă revoltă în interiorul partidului, scrie psnews.ro

17 sept. 2019, 05:37
Ziua şi scandalul la USR: echipa lui Nicuşor Dan ameninţă că dă în judecată partidul

Amintim că fostul președinte al USR, Nicușor Dan, a anunțat luni, prin intermediul unui comunicat de presă, că s-a înscris în competiția internă din partid pentru desemnarea candidatului pentru Primăria Capitalei.

„Mă bucur de multă susţinere din partea membrilor partidelor de opoziţie, în primul rând din USR. Ieri am făcut încă un pas important spre împlinirea acestui ţel. M-am înscris în cursa internă a USR Bucureşti pentru alegerea candidatului USR pentru Primăria Municipiului Bucureşti. Statutul USR şi principiile după care am fondat acest partid încurajează susţinerea competenţei oriunde s-ar afla ea, în interiorul partidului şi în afara lui”, a anunţat Nicuşor Dan într-un comunicat de presă.

Roxana Wring se retrage, Nicușor Dan intră în competițe

Anunțul lui Nicușor Dan vine la doar o zi după o retragere cel puțin bizară.

Deși părea aproape sigură decizia USR de a o susține pe Roxana Wring în cursa pentru Primăria Capitalei, președintele USR București făcea un anunț surprinzător pe grupul intern la partidului, duminică seara:

„Am decis așadar să nu mă înscriu în competiția internă pentru desemnarea candidatului USR pentru funcția de Primar al Capitalei. Propun colegilor din Biroul Municipal și celor din noul Birou Național să ia în calcul și să organizeze pentru București o competiție deschisă (de tip primaries sau orice altă variantă) în care să participe TOȚI candidații cu șanse reale de a o bate pe Gabriela Firea în alegerile locale”, a scris Roxana Wring .

Surse politice au declarat, însă, pentru PSnews.ro că vechii susținători USR-iști ai lui Nicușor Dan au amenințat că, dacă nu este acceptată candidatura lui la PMB, acesta va da în judecată partidul.

Situația lui Nicușor Dan este cel puțin incertă la acest moment, pentru că nu se știe cu exactitate dacă acesta mai este membru USR sau nu, după ce el s-a reînscris, temporar, ca să ajute partidul să se poată înscrie în cursa pentru europarlamentare.

Citeşte mai mult pe psnews.ro