Ziua Verde a Eco-Şcolilor, sărbătorită de Ministerul Mediului

Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice a găzduit marţi, 29 octombrie 2013, evenimentul de celebrare "Ziua Verde" a Eco-Școlilor din România, prilej cu care ministrul Rovana Plumb și secretarul de stat Anne Jugănaru au primit la sediul instituţiei elevi din clasa a II-a, ai Școlii Gimnaziale "Mihai Botez", din București.

29 oct. 2013, 15:33
Ziua Verde a Eco-Şcolilor, sărbătorită de Ministerul Mediului

În cadrul evenimentului, elevii au vizionat videoclipul elaborat de Ministerul Mediului „Salvați Planeta”, au învățat mecanisme prin care pot recicla diverse obiecte din carton, hârtie sau plastic și au primit diplome prin care au fost numiți Ambasadori de Mediu.

Ministrul Rovana Plumb le-a mulţumit profesorilor pentru educația acordată elevilor în domeniul protecției mediului și a remarcat interesul celor mici pentru protecţia mediului.

„Remarc îmbrăcămintea copiilor și sunt sigură că acestor mici ecologiști le-a fost instituită această eco-educație de către profesori, cărora vreau să le multumesc. Mă bucură faptul că împreună ducem educația ecologică până la cele mai mici vârste și îi pregătim pentru ziua de mâine. Ei sunt viitorul nostru și trebuie să avem grijă de educația lor în ceea ce privește protecția mediului”, a completat ministrul Mediului.

Secretarul de Stat, Anne Jugănaru a adresat câteva cuvinte elevilor și profesorilor: „Celebrăm ‘Ziua Verde’ împreună cu elevii din clasa a II-a, ai Școlii Gimnaziale Mihai Botez. Prin intermediul acestui eveniment, ne dorim să-i informăm și să îi responsabilizăm pe cei mici cu privire la importanța protejării naturii”.

Tot în cadrul evenimentului a fost prezentată campania derulată de Ministerului Mediului, „Picurici”, ce are ca scop informarea corectă a copiilor în ceea ce privește problemele legate de igienă și consumul de apă. Campania este efectuată în cadrul proiectului „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienţi”.