Zoe Brown, fetiţa abandonată în Carolina de Nord, a fost identificată prin reţele de socializare

Misterul fetiţei necunoscute, în vârstă de 4 ani, care fusese abandonată săptămâna trecută la uşa unei locuinţe din statul american Carolina de Sud, a fost dezlegat. Ea este Zoe Brown şi are 4 ani.

08 apr. 2013, 20:03

Fetiţa a fost găsită într-un cărucior, săptămâna trecută, la uşa unei locuinţe. Purta un tricou pe care scria „Mătuşa mă iubeşte” şi avea un bilet prins de sutec, pe care scria „Chemaţi DFAC” (Divizia serviciilor pentru familie şi Copii”), relatează ABC News.

Autorităţile au identificat-o pe fetiţă ca fiind Zoe Brown, din Marietta (Statul Georgia), precum şi pe părinţii care o abandonaseră. Aceştia sunt Alonzo Brown, de 31 de ani şi Tongela Denise McBride, de 37 de ani. Ei au fost arestaţi, fiind acuzaţi vineri seara de abandonarea copilului. 

Roy Campbell a fost cel care a găsit-o pe fetiţă abandonată la uşa lui, după ce cineva sunase înainte la sonerie. „Am auzit câinii vecinilor lătrând, dar am ieşit în spatele casei, ca să văd dacă nu cumva intraseră în curtea mea”, a declarat Campbell publicaţiei Independent Mail. „Când am ieşit apoi în faţa casei, am văzut fetiţa în cărucior”, a continuat el.

Campbell a informat serviciile sociale şi fetiţa a fost dusă la control, la spital, medicii găsind-o într-o stare foarte bună de sănătate. Ea aşteaptă acum să fie adoptată de o familie. Presa americană mai scrie că rolul cel mai important în identificarea fetiţei l-a avut popularizarea cazului ei pe reţelele de socializare, în special pe Facebook, pe care au fost postate fotografii ale micuţei.