Zona Transilvaniei ocupă locul 1 in Top 10 Regiuni de vizitat in 2016 realizat de Lonely Planet

Zona Transilvaniei a fost plasată pe primul lor in Top 10 regiuni de vizitat în 2016 de către publicaţia Lonely Planet, în cadrul unuia dintre cele mai aşteptate ghiduri turistice ale anului. 

28 oct. 2015, 08:42

Lonely Planet, cea mai mare editură de ghiduri de călătorie din lume, deţinută de trustul BBC Worldwide, a lansat recent „Best in Travel 2016”, potrivit Daily Business.

Acest ghid nu scoate în evidenţă destinaţiile către care se îndreaptă cei mai mulţi dintre turişti, ci locurile pe care echipa noastră consideră că ar trebui să le viziteze„, a declarat Tom Hall, directorul editorial al Lonely Planet.

În fruntea topului regiunilor recomandate de echipa Lonely Planet pentru a fi vizitate in 2016 se află Transilvania. Astfel, autorii ghidului turistic spun că în zona există şi altceva în afară de legende despre vampiri, sate săseşti şi biserici fortificate. În Munţii Carpaţi există multe peşteri, poţi face drumeţii sau merge la ski. De asemenea, în oraşe precum Braşov, Sighişoara şi Sibiu există cafenele şi terase la stradă. Lonely Planet recomandă oraşul studenţesc Cluj-Napoca pentru viaţa de noapte.

Top 10 Regiuni:

1. Transilvania, Romania
2. Islanda de Vest
3. Valle de Vinales, Cuba
4. Friuli, Italia
5. Insula Waiheke, Noua Zeelanda
6. Auvergne, Franta
7. Hawaii
8. Bavaria, Germania
9. Costa Verde, Brazilia
10. St. Helena

Top 10 ţări:

1. Botswana
2. Japonia
3. SUA
4. Palau
5. Letonia
6. Australia
7. Polonia
8. Uruguay
9. Groenlanda
10. Fiji

Top 10 oraşe:

1. Kotor, Muntenegru
2. Quito, Ecuador
3. Dublin, Irlanda
4. George Town, Malaysia
5. Rotterdam, Olanda
6. Mumbai, India
7. Fremantle, Australia
8. Manchester, UK
9. Nashville, Tennessee
10. Roma, Italia