POVESTE ULUITOARE: Bancherul care a devenit călugăr VIDEO

Suntem înclinați ca atunci când auzim despre "minuni" să fim sceptici. De fapt, minunea înseamnă, în sine, ceva incredibil. Până și biserica are un mecanism foarte scrupulos de omologare a minunilor. Cu toate acestea, minunile au loc sub ochii noștri. Totul este să vrei să le vezi cu adevărat. Undeva, în Dobrogea a avut loc așa ceva. Dovada este .. un om.

14 dec. 2014, 11:56
POVESTE ULUITOARE: Bancherul care a devenit călugăr VIDEO

Ascunsă printre dealurile Dobrogei, mânăstirea Izvorul Tămăduirii din Crucea deține dovada că minunile există. Părintele duhovnic al acestui lăcaș este o astfel de dovadă: fost bancher, el nu şi-a găsit împlinirea în bogăţie sau în funcţiile manageriale la care aspiră astăzi orice tânăr educat. Deși așa cum el însuși spune, „a cam gustat din toate”, a simţit tot timpul că-i lipseşte ceva. Acel „ceva” care, spune el, dacă eşti sincer cu tine însuţi, nu poate fi decât Dumnezeu. Aşa că, în 2008, cetățeanul Dan Ion a renunțat la toate cele lumești – chiar și la nume – și s-a metamorfozat în părintele Ilarion, potrivit România TV.

„Eu m-am comportat ca un om liber întotdeauna. Am fost foarte implicat în viața lumii, ca să zic așa. Am călătorit, m-am întâlnit cu oameni din toate categoriile sociale. Cred că am făcut cam tot ce am crezut eu că trebuie să fac și să cunosc din lumea pe care am lăsat-o în urmă. Astfel încât, în acest moment, nu am absolut niciun fel de regret. Că a fost ceva ce aș fi putut face și nu am făcut”, a declarat părintele Ilarion.

Pe misteriosul drum care a dus la convertirea incredibilă a unui bancher în călugăr, un reper dureros îl reprezintă decesul soției. Într-un asemenea moment, un alt reper i-a ieșit în cale rătăcitorului: părintele Arsenie Boca.

„Soția mea a plecat la Domnul, tânără, în anul 1999, la vârsta de 40 de ani, abia împlinise și, bineînțeles, în astfel de momente, omul se simte copleșit de provocările vieții. Sunt lucruri la care nu te aștepți, lucruri care vin deodată. Și dacă nu ai un suport, dacă nu ai un sprijin, te poți prăbuși foarte ușor. Și pentru mine, în momentele acelea, părintele Arsenie a fost sprijinul meu esențial. Cel care m-a salvat aș putea să spun. Care m-a întărit, mi-a dat nădejde și m-a susținut în acele momente. Și după aceea am avut momente de tensiune în viața mea profesională, vă dați seama, am rămas să am grijă de cei doi copii, care erau la o vârstă destul de sensibilă, destul de mărișori și au trebuit să treacă și ei prin această încercare”, a mai spus acesta.

Abia când și-a văzut copiii pe picioarele lor, directorul de bancă Dan Ion a lăsat totul în urmă și a îmbrăcat haina monahală a părintelui Ilarion.