15 persoane au fost reţinute după ce au comis peste 30 de furturi în Capitală şi în alte judeţe. Prejudiciul este de 300.000 de lei

Cincisprezece persoane au fost reţinute în urma unor percheziţii făcute de poliţiştii constănţeni în mai multe judeţe, după ce timp de mai bine de un an acestea au comis peste 30 de infracţiuni de furt calificat în opt judeţe şi în Capitală,, prejudiciul fiind de aproximativ 300.000 de lei.

14 dec. 2017, 08:29
15 persoane au fost reţinute după ce au comis peste 30 de furturi în Capitală şi în alte judeţe. Prejudiciul este de 300.000 de lei

Potrivit Poliţiei Judeţene Constanţa, poliţiştii au făcut miercuri 17 percheziţii în judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea, la persoane suspectate de constituire a unui grup infracţional organizat şi de furt calificat prin metoda „împrietenire – oferire produse cosmetice/detergenţi”.

Anchetatorii au stabilit că în perioada noiembrie 2016 – decembrie 2017 membrii grupării au comis 33 de furturi, în Bucureşti şi în judeţele Constanţa, Brăila, Vâlcea, Argeş, Cluj, Braşov, Sibiu şi Prahova.

Conform anchetatorilor, suspecţii mergeau la diverse locuinţe şi le spuneau proprietarilor că au oferte pentru produse cosmetice sau detergenţi. Astfel, în timp ce un membru al grupării îl ţinea de vorbă pe locatar, celălalt acţiona şi fura din locuinţă bani sau bunuri de valoare, după care părăseau imobilul.

Prejudiciul total este de aproximativ 300.000 de lei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au confiscat 150.000 de lei, 22.000 de euro, 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum şi alte bunuri. De asemenea, au fost confiscate patru autoturisme, în valoare de aproximativ 80.000 de euro.

În acest dosar, 15 persoane au fost reţinute şi încarcerate în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Constanţa, urmând să fie duse în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în care sunt cercetate 18 persoane.

Citeşte şi Omul de afaceri Avraham Morgenstern, condamnat în lipsă la opt ani de închisoare pentru evaziune fiscală, a fost prins în Argentina