36 de combatanţi ISIS, condamnaţi la moarte în Egipt. Au fost implicaţi în atacurile cu bombă din biserici

Publicat: Marţi, 10 Aprilie 2018 20:34 // Actualizat: Marţi, 10 Aprilie 2018 20:34 // Sursa: romaniatv.net

Tribunalul Militar din Egipt a condamnat la moarte treizeci şi şase pe presupuşi membri ai grupării jihadiste Stat Islamic (SI). Acesta sunt acuzați de implicarea în atacurile sângeroase care au vizat biserici creştine copte din Egipt.

În aprilie 2017, 46 de oameni au fost ucişi în atacuri sinucigaşe cu bombă asupra a două biserici creştine copte în Duminica Floriilor, în oraşul Tanta din Delta Nilului şi oraşul Alexandria din zona de coastă. În decembrie 2016, 28 de oameni au fost ucişi într-un atac sinucigaş asupra unei capele din vecinătatea Catedralei Copte din Cairo. Toate cele trei atacuri au fost revendicate de gruparea extremistă Stat Islamic.

Cazul a vizat 48 de inculpaţi, dintre care 12 sunt în libertate. Ei au fost acuzaţi de raliere şi conducere a unui grup terorist, de perturbare a activităţii unor instituţii şi autorităţi ale statului şi de subminare a unităţii şi securităţii naţionale.

Citeşte şi Explozie teroristă în Egipt: Un poliţist a fost ucis şi trei sunt răniţi într-un atentat, în Alexandria

Hotărârile de marţi ale Tribunalului Militar sunt preliminare şi vor fi trimise Autorităţii Islamice legale, Marelui Muftiu, pentru un aviz fără caracter obligatoriu, după cum prevede legislaţia egipteană.

Egiptul se confruntă cu un val de atacuri începând din 2013, când armata l-a dat jos de la putere pe preşedintele islamist Mohammad Morsi, primul lider al ţării ales în mod democratic, în urma protestelor împotriva regimului său care a creat disensiuni.

Mai multe atacuri au vizat creştini şi biserici, în condiţiile în care grupări armate acuză comunitatea creştină că sprijină armata.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6528
RON
11 Dec
noapte -1 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H