4 măşti naturale pentru tenul cu tendinţe acneice

Scorțișoara este un ingredient eficient în ținerea sub control a acneei. Datorită substanțelor sale antibacteriene și antiinflamatorii, măștile pe bază de scorțișoară previn apariția coșurilor. Dacă ai tenul predispus la astfel de probleme, încearcă acasă aceste măști de față.

03 mai 2017, 12:30
4 măşti naturale pentru tenul cu tendinţe acneice

Miere și scorțișoară

Pentru a preveni apariția acneei, pune într-un vas o lingură de scorțișoară și una de miere. Mogenizează bine ingredientele, după care aplică masca pe ten. Las-o să acționeze 10-15 minute, după care îndepărteaz-o cu apă călduță. Nu uita să tamponezi tenul cu un prosop curat și moale. Repetă procedeul în fiecare zi.

Scorțișoară și dovleac

Fierbe 3-4 felii de dovleac, îndepărtează miezul, după care pune-l într-un bol. Adaugă două linguri de pudră de scorțișoară și amestecă bine. Întinde masca pe față și masează, după care las-o să acționeze 15 minute. Îndepărtează masca cu apă rece. Datorită enzimelor prezente în dovleac, masca dă strălucire pielii.

Scorțișoară și iaurt

Dacă ai tenul uscat și probleme cu coșurile, atunci folosirea măștii pe bază de scorțișoară și iaurt este cel mai bun remediu. Amestecă zece linguri de iaurt cu trei linguri de pudră de scorțișoară. Pune și o lingură de miere și combină ingredientele. Răspândește amestecul pe ten și spălă-te cu apă rece după 15 minute. Repetă operațiunea de două ori pe zi, pentru a obține rezultate eficiente.

Cafea și scorțișoară

Datorită antioxidanților prezenți în scorțișoară, masca pe bază de zaț de cafea și scorțișoară dă pielii strălucire, eliminând celulele moarte. Combină o lingură de cafea cu una de scorțișoară și o lingură de ulei de migdale. Amestecă bine toate ingredientele, după care întinde mască pe față. După 10 minute, spală cu apă călduță.

Citește și: Scorțișoara, perfectă pentru îngrijirea părului