64 de cireşi japonezi, plantaţi în Parcul Lumea Copiilor, în memoria victimelor de la Coletiv

Primăria sectorului 4 a demarat în această perioadă o amenajare peisagistică în Parcul Lumea copiilor în memoria victimelor de la Colectiv, aproape de zona de grătare, în baza unui proiect în valoare de 321.411 lei aprobat de consilierii locali.

30 mart. 2016, 18:39
64 de cireşi japonezi, plantaţi în Parcul Lumea Copiilor, în memoria victimelor de la Coletiv

Proiectul de înfrumusețare a spațiului verde din zonă a fost aprobat în ședința din 20 februarie și prevede plantarea a 64 de cireși japonezi, atâția câte persoane au murit în tragicul incendiu din seara de 30 octombrie 2015, și montarea unor bănci, potrivit Agerpres.

Acest demers este unul inițiat de actualul primar interimar și nu are nimic în comun cu cel anunțat de fostul primar Piedone. Atunci s-a gândit la un monument în memoria victimelor de la Colectiv, dar acum se vrea schimbarea zonei de grătare, pentru că sunt multe reclamații de la cetățeni pe motiv că îi deranjează ceea ce se întâmplă acolo. Amenajarea peisagistică se va realiza în rotonda din parc, pe partea stângă, care duce spre strada Cărăruia. Nu se vor tăia copaci, se vor planta copaci, iar zona de grătare va fi relocată. Va fi un rond care, prin reamenajarea peisagistică propusă, va fi în memoria tinerilor care au murit în tragicul eveniment, și pe care putem să îl numim Piațeta Colectiv, dar nu va fi un monument și nicidecum un memorial„, au spus oficialii Primăriei.

În urma tragicului eveniment, primarul de atunci, Cristian Popescu Piedone, anunța că dorește să ridice un monument pe care să fie gravate numele celor care au murit în incendiu, intitulat „Monumentul celor fără de vină”. Ulterior, edilul a demisionat.

CITEŞTE ŞI: Raed Arafat, despre raportul în cazul Colectiv: „Dacă nu impovizam, în prima noapte aveam mai mulţi decedaţi”