9 remedii neobişnuite, dar foarte eficiente şi la îndemana oricui

Te confrunti adesea cu tot felul de probleme minore, dar care prin persistenta lor reusesc sa iti faca viata mai grea. Pentru unele exista remediila indemana chiar in casa si in bucataria ta.

29 iul. 2018, 04:10
9 remedii neobişnuite, dar foarte eficiente şi la îndemana oricui

Iata ce remedii neobisnuite, dar eficiente iti poti prepara singur.

Uleiul, remediu pentru unghiile sensibile

Uleiul vegetal poate fi foarte util pentru unghiile sensibile. Pentru a hidrata unghiile uscate trebuie sa folosesti ceva gras.  In afara de utilizarea frecventa a cremei speciale pentru maini, incearca acest tratament babesc. In fiecare seara inainte de culcare, aplica ulei pe maini si pune-ti manusi de cauciuc sau infasoara-ti mainile in plastic pentru a nu pata lenjeria de pat. Stratul de plastic ajuta ca uleiul sa penetreze pielea, prevenind uscarea mainilor si a unghiilor.

Inghetata, remediul perfect pentru arsurile bucale

Recunoaste ca se mai intampla sa ataci cu multa pofta un fel de mancare care este inca prea fierbinte. Pielea de pe cerul gurii este foarte subtire si sensibila. Daca nu ai avut rabdare sa se raceasca ciorbita, vindeca-ti durerile cu o lingura de inghetata. Raceala te va calma. Poti, de asemenea, sa bei ceva rece sau sa tii un cub de gheata in gura, pana devine dureros.

Guma de mestecat, remediu antianxietate

Mentolata sau cu scortisoara, guma de mestecat a miscorat sentimentele de anxietate si oboseala cu 20% participantilor la un studiu. De asemenea, menta si scortisoara au scazut sentimentul de frustrare cu 25% si au crescut starea de alerta cu 30%. Incearca si tu aceste arome nu neaparat la guma, poti incerca prajituri, bauturi sau chiar odorizant de camera.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.