95 de cadre didactice s-au înscris pentru ocuparea unor funcţii de conducere în inspectoratele şcolare judeţene

Un număr de 95 de cadre didactice s-au înscris pentru a participa la selecția pentru ocuparea a 29 de funcții de conducere vacante sau temporar vacante din inspectoratele școlare județene, în urma apelului lansat de Ministerul Educației Naționale.

24 aug. 2017, 12:04
95 de cadre didactice s-au înscris pentru ocuparea unor funcţii de conducere în inspectoratele şcolare judeţene

La finalizarea procedurii de selecție, numirile vor fi aprobate prin ordin de ministru, iar mandatele au caracter temporar — până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2017 — 2018. Ministerul Educației Naționale precizează că va face publică lista tuturor cadrelor didactice care, în anul școlar 2017 — 2018, vor ocupa funcțiile de conducere din toate inspectoratele școlare județene.

Cele 29 de funcții de conducere vacante sau temporar vacante sunt: 14 funcții vacante de inspector școlar general din inspectoratele județene Arad, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Ialomița, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Olt, Sibiu, Tulcea, Vrancea, o funcție temporar vacantă de inspector școlar general la ISJ Brașov, 12 funcții vacante de inspector școlar general adjunct din inspectoratele județene Alba, Arad, Botoșani, Gorj, Giurgiu, Harghita, Mureș, Teleorman, Tulcea și Vrancea câte unul și Olt — două, dar și două funcții temporar vacante de inspector școlar general adjunct la ISJ Sălaj și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Conform MEN, în baza legislației în vigoare, funcțiile pot fi ocupate de cadre didactice care, potrivit prevederilor din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: sunt titulare în învățământ, au absolvit studii universitare cu diplomă de licență, au gradul didactic I sau titlul științific de doctor, sunt membre ale Corpului național de experți în management educațional.