A murit autorul unuia dintre cele mai faimoase faulturi din istoria fotbalului. La CM 1990 a fost eliminat chiar în jocul de deschidere

Fostul internaţional camerunez Benjamin Massing a murit la vârsta de 55 de ani. El a fost unul dintre jucătorii de bază ai naţionalei Camerunului, care a ajuns până în sferturile de finală la CM 1990.

11 dec. 2017, 13:42
A murit autorul unuia dintre cele mai faimoase faulturi din istoria fotbalului. La CM 1990 a fost eliminat chiar în jocul de deschidere

Benjamin Massing era născut pe 20 iunie 1962, iar ca fotbalist a evoluat pe postul de fundaş central. La CM 1990 a fost titular în meciul de deschidere, jucat împotriva campioanei mondiale en-titre, Argentina, şi a fost eliminat în minutul 88 de celebrul arbitru francez Michet Vautrot, pentru un fault asupra lui Claudio Caniggia. Chiar şi aşa, Camerunul a detonat bomba şi a câştigat meciul cu 1-0, după care a învins şi reprezentativa României, scor 2-1, într-un meci jucat la Bari.

Massing a revenit pe teren în sferturi, contra Angliei, când a primit un cartonaş un galben şi a cauzat un penalty, faultându-l în careul pe Garry Lineker. Anglia a eliminat atunci cu greu Camerunul, după prelungiri.

Benjamin Massing a jucat 21 de meciuri în naţionala Camerunului şi a participat la trei ediţii ale Cupei Africii pe Naţiuni. De asemenea, el a jucat trei sezoane în Franţa, la Creteil.

Faultul asupra lui Caniggia, unul dintre cele mai faimoase din istoria fotbalului: