A murit în ambulanţă. Rudele acuză medicii că gropile din drumul spre Iaşi i-au fost fatale pacientului

Scandal între medicii din Botoşani şi rudele unui pacient mort în ambulanţă. Oamenii îi acuză pe doctori că bărbatul a decedat după ce operaţia i s-a deschis din cauza gropilor de pe drumul dintre Botoşani şi Iaşi.

25 iul. 2016, 12:40
A murit în ambulanţă. Rudele acuză medicii că gropile din drumul spre Iaşi i-au fost fatale pacientului

Bărbatul în vârstă de 39 de ani, din municipiul Botoşani, care vineri seară şi-a tăiat gâtul cu mascaţii la uşă, a murit pe drum spre Iaşi. Deşi la prima vedere rana părea superficială, la investigaţii s-a constatat că lama a penetrat artera carotidă. De altfel, medicii au aspirat o cantitate însemnată de sânge din cavitatea bucală. Ulterior, acesta a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă, un medic ORL suturându-i plaga din artera carotidă şi pregătindu-l pentru transportul către Iaşi.

Cum zona a rămas fără elicopter după tragedia de la începutul lunii iunie, din Moldova, transferul s-a făcut pe cale terestră, cu o ambulanţă. Din păcate, drumul plin de gropi, până la Târgu Frumos, a făcut ca suturile făcute la nivelul arterei sa cedeze după câteva zeci de kilometri. Practic bărbatul a murit exangvinat, fiind conştient până aproape în ultima clipă. „Este dificil de spus dacă drumul a reprezentat o cauză, cert este că acele suturi au cedat la un moment dat şi din păcate nu s-a mai putut face nimic, sângerarea fiind masivă„, a precizat Daniela Amarande, medic de gardă în cadrul SJA Botoşani, scrie Monitorul de Botoşani.