A murit un mare duhovnic al României. Va fi înmormântat în curte bisericii unde a slujit decenii

Preotul Ștefan Săvulescu s-a stins din viață, astăzi urmând să fie înmormântat în curtea bisericii "Maica Precista" din Ploieşti, unde a slujit mulți ani ca preot paroh.

15 ian. 2019, 09:17
A murit un mare duhovnic al României. Va fi înmormântat în curte bisericii unde a slujit decenii

Ștefan Săvulescu a fost preot la biserica „Maica Precista” din Ploieşti din anul 1986 până în 2010, când s-a pensionat, fiind iubit de enoriași pentru harul și devotamentul de care a dat dovadă, scrie observatorulph.ro. El le-a insuflat credincioșilor dragoste pentru Maica Domnului şi pentru icoana ei din biserica unde a slujit numeroși ani.

Părintele era cunoscut pentru actele de caritate pe care le organiza, atât pentru copiii orfani cât și pentru persoanele nevoiașe.

Citeşte şi Primarul din Gdansk, înjunghiat în faţa a sute de oameni, a murit

Aceste activităţi sociale îi adună împreună pe toţi credincioşii parohiei, întărind astfel conştiinţa eclezială comună. Oamenii dăruiesc celor aflaţi în necaz şi suferinţă din darurile primite de ei de la Dumnezeu şi, astfel, mulţumesc Lui pentru toate. În cadrul parohiei noastre, credincioşii au înţeles că numai unitatea în faptă bună ne apropie de Dumnezeu mai mult şi, de aceea, îndeamnă şi ei, la rândul lor, pe alţi oameni de bine să participe la astfel de acţiuni, deoarece au conştiinţa faptului că faptele noastre bune se scriu sus, în ceruri. Toate acestea – poate mai ales pentru că au cunoscut bucuria nespusă ce se citeşte pe faţa copiilor şi a bătrânilor noştri, atunci când primesc daruri de la cei dragi”, declara părintele Săvulescu într-un articol publicat de ziarul Lumina.

Născut pe 25 iunie 1938, părintele a decedat pe 13 ianuarie. El va fi înmormântat în curtea bisericii, slujba religioasă fiind programată marți la ora 12:00. Dumnezeu să-l ierte!