A picat încă o MOŢIUNE DE CENZURĂ împotriva Guvernului de la Sofia

Parlamentul bulgar a respins joi o nouă moţiune de cenzură depusă de conservatori împotriva Guvernului condus de tehnocratul Plamen Oreşarski, susţinut de socialişti.

RomaniaTV.net
17 oct. 2013, 17:41
A picat încă o MOŢIUNE DE CENZURĂ împotriva Guvernului de la Sofia

O nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului bulgar a fost respinsă, joi, de către Parlament, informează presa bulgară.

Doar 93 de deputaţi, membri ai partidului de opoziţie GERB condus de fostul premier Boiko Borisov, au votat în favoarea acestei moţiuni de cenzură care condamnă „eşecul politicilor dezvoltării regionale şi a infrastructurii„. Alţi 118 deputaţi socialişti şi ai partidului minorităţii musulmane au vot împotrivă, în timp ce 20 de reprezentanţi ai ultranaţionaliştilor Ataka s-au abţinut de la vot.

O altă moţiune de cenzură, privind „eşecul” guvernării în a „planifica investiţii”, a fost respinsă la 2 octombrie. Cu toate acestea, Boiko Borisov a promis să prezinte în curând în Parlament o a treia moţiune de cenzură împotriva Guvernului de la Sofia, de această dată în domeniul culturii.

Partidul conservator GERB (97 de deputaţi din 240), izolat în Parlament, nu a reuşit să formeze un guvern după alegerile legislative anticipate din mai, pe care le-a câştigat la limită.

În prezent, şansele adoptării unei moţiuni de cenzură sunt ca şi inexistente, deoarece sunt necesare 121 de voturi, aproape imposibil de acumulat în condiţiile în care Guvenul Oreşarski este sprijinit de cei 120 de deputaţi ai PS şi partidului minorităţii turce, Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (MDL). În plus, cei 23 de deputaţi ai Ataka susţin tacit actualul guvern.