A pus o felie de măr în ciorbă. MOTIVUL ESTE GENIAL

Iti prezentam 20 de trucuri si sfaturi foarte utile in bucatarie. Daca unele dintre ele sunt ingenioase, altele sunt de-a dreptul uimitoare!

09 iul. 2016, 06:07
A pus o felie de măr în ciorbă. MOTIVUL ESTE GENIAL

De ce uneori trebuie să pui o felie e măr în ciorbă, cum afli dacă un ou este sau nu proaspăt sau cum scapi de grăsimea arsă de pe vase afli în cele ce urmează. Viaţa oricărei gospodine e mai uşoară cu aceste trucuri.

1. Coacerea rapida a fructelor crude

Pune fructele necoapte intr-o punga de hartie impreuna cu un mar ca sa le grabesti procesul de coacere, scrie secretele.com. Merele emana etilena, care accelereaza coacerea fructelor.

2. Transformarea budincii in terci

Ca sa prepari o budinca mai cremoasa sau sa transformi budinca obisnuita in terci, inlocuieste la prepararea ei laptele sau apa cu frisca.

Citeşte şi Motive pentru care MERITĂ să îţi ţii picioarele în oţet de mere

3. Verificarea prospetimii oualor

Pune ouale intr-un bol plin cu apa. Daca rămân la suprafata, inseamna ca sunt vechi, daca se scufunda, inseamna ca sunt proaspete.

4. Impiedicarea cristalizarii sarii

Adauga doua degete de boabe de orez crud peste sarea din borcan ca sa previi cristalizarea si solidificarea acesteia, deoarece orezul are proprietati excelente de absorbtie a umezelii.

5. Impiedicarea dezvoltarii bacteriilor in produsele lactate

Atunci cand pui la frigider branza de burduf si smantana, intoarce recipientele cu susul in jos ca sa creezi un efect de vacuum. Astfel poti impiedica patrunderea bacteriilor in recipiente si astfel preveni stricarea lactatelor.

6. Mentinerea legumelor in stare proaspata

Pentru a prelungi perioada de pastrare a legumelor, inainte de a le baga la frigider asaza pe rafturile frigiderului cateva prosoape de hartie ca acestea sa absoarba umiditatea. Umiditatea excesiva grabeste alterarea legumelor si fructelor.

7. Mentinerea prospetimii branzei

Freaca putin ulei sau unt peste branza ca sa previi uscarea si craparea acesteia.

8. Mentinerea prospetimii untului

Ca sa previi alterarea untului, pune-l intr-o punga de plastic cu fermoar inainte de a-l baga la frigider. Astfel ii poti prelungi durata de pastrare cu pana la 6 luni!

9. Impiedicarea intaririi si faramitarii zaharului brun

La fel, pune zaharul brun intr-o punga cu fermoar impreuna cu o felie de paine sau de mar, apoi baga-l la frigider. Astfel zaharul brun nu se va mai intari.

10. Reacidularea sampaniei!

Ca sa reacidulezi sampania „rasuflata”, adauga in sticla una sau doua stafide si in scurt timp isi va recapata efervescenta.

11. Recuperarea supelor si ciorbelor foarte sarate

Daca ai gresit si ai pus prea multa sare la supa sau ciorba, o poti salva punand-o din nou la foc timp de 10 minute impreuna cu cativa cartofi sau cateva felii de mere. Cartofii si merele vor absorbi sarea in exces.

12. Salvarea carnii prea tari

Ca sa inmoi carnea prea uscata, marineaz-o cu putin otet, bere, ananas, lamaie, papaya sau suc de rosii. Enzimele si acizii din aceste alimente inmoaie carnea deshidratata prin prajirea excesiva.

13. Salvarea supelor si sosurilor arse

Ca sa scapi de gustul de arsura din supe si sosuri, adauga 1 lingura de unt de arahide la fiecare 250 ml de supa sau sos.

14. Reimprospatarea recipientelor din plastic

Recipientele din plastic pentru pastrarea alimentelor tind sa absoarba mirosurile neplacute, iar acestea sunt greu de indepartat chiar si prin spalari repetate. Ca sa previi si sa elimini mirosurile neplacute, indeasa in ele bucati de ziar si in scurt timp isi vor recapata prospetimea.

15. Lustruirea vaselor din cupru

Pune pe vasele din alama putin ketchup, dupa care freaca-le putin cu o carpa curata. Dupa clatire, vasele for arata ca noi!

16. Curatarea grasimii arse de pe tigai

Toarna in tigaie un amestec de 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, 4-5 linguri de sare de masa si apa, apoi acopera vasul. Lasa substantele sa actioneze peste noapte, iar dimineata grasimea arsa va fi mult mai usor de eliminat.

Citeşte şi Ce se mănânci şi ce să eviţi în funcţie de zodie

17. Curatarea tacamurilor din inox

Imbiba o carpa curata in alcool sanitar si sterge cu ea tacamurile. Este o metoda simpla si foarte eficienta de lustruire a veselei si tacamurilor din inox.

18. Inlaturarea grasimii din supe

Tine supa la frigider timp de 30 de minute. Cand scoti vasul din frigider, vei observa ca o buna parte din grasime s-a coagulat la suprafata. Tot ce trebuie sa faci este sa o aduni cu o lingura.

19. Ameliorarea gustului laptelui prins

Ca sa neutralizezi gustul de arsura a laptelui care se prinde la fiert, tot ce trebuie sa faci este sa presari peste el un deget de sare.

20. Revitalizarea mierii

Mierea zaharisita poate fi adusa la consistenta initiala scufundand borcanul intr-o oala plina cu apa fierbinte pana ce mierea redevine vascoasa.