A scăpat de AMENDĂ după ce a dat în judecată Poliţia Rutieră. Cum a profitat de o greşeală banală a agentului

Mihai Ciobanu, 35 de ani, a dat în judecată Poliţia după ce i s-a ridicat permisul şi a primit o amendă de 1.300 de lei, pentru conducere cu viteză în localitate.

13 sept. 2017, 10:46
A scăpat de AMENDĂ după ce a dat în judecată Poliţia Rutieră. Cum a profitat de o greşeală banală a agentului

Mihai Ciobanu a mers să-şi plătească amenda, dar a descoperit că agentul rutier care îi aplicase sancţiunea trecuse o cifră în plus la CNP-ul său, scrie ziaruldeiasi.ro.

Din acest motiv, şoferul a cerut judecătorilor anularea sancţiunii şi a avut câştig de cauză.

„La data de 12.06 am primit procesul verbal de constatare a contra­venţiei şi m-am deplasat la sediul Primăriei pentru a achita jumătate din minimul amenzii. Acolo mi s-a spus că CNP-ul trecut pe procesul verbal este greşit, conţinând o cifră în plus. La acest moment înţeleg să invoc excepţia nulităţii relative a procesului verbal de constatare a contravenţiei, fiind greşite datele de identificare ale subsemnatului şi, chiar dacă nu se pune problema nulităţii absolute, acest element de identificare nefiind enumerat în art. 17 din OG 2/2001, vătămarea produsă constă tocmai în aceea că am fost lipsit de posibilitatea de a achita jumătate din minimul amenzii în termenul de 48 de ore de la comunicarea procesului verbal”, a invocat Mihai Ciobanu în plângerea sa.

„Anulează procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria PISX nr. 0181605 din data de 31.05.2017 încheiat de intimat”, au stabilit judecătorii.