A urcat pe scenă în „costumul Evei”, prezentându-şi lucrarea „Brexitul lasă Marea Britanie în fundul gol”

În timp ce Marea Britanie trece printr-o criză de amploare cauzată de respingerea acordului pentru Brexit, un cadru universitar de la Cambridge, dr. Victoria Bateman, a urcat pe scenă goală și a susținut o prelegere despre efectele negative ale ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

16 ian. 2019, 16:55

În iulie, economista de la Gonville and Caius din cadrul Cambrigde, a primit atât laude cât și critici după ce a postat online un clip privind inegalitățile din domeniul în care activează. De asemenea, în urmă cu doi ani, s-a confruntat cu aceleași reacții după ce în urma referendumului pentru Brexit a urcat pe scenă goală, potrivit libertatea.ro.

Prelegerea ținută de academician la Cambridge Junction s-a intitulat ‘Brexit: Adevărul gol goluț’, iar pe parcursul dicției, Bateman și-a îndepărtat rând pe rând fiecare obiect vestimentar pe care îl purta. Ea și-a început discursul spunând: „Brexitul se va întâmpla peste trupul meu gol”. Economista și-a justificat decizia de a ține prelegerea goală spunând că „Arta are puterea de a merge dincolo de ceea ce poate oferi scrierea academică”.

Cu toate acestea, cea mai mare parte a discuțiilor s-a axat pe analiza substanțială Brexit, mai degrabă decât pe metoda de prezentare. Ea a enumerat avantajele și contribuțiile pozitive ale imigranților din UE, a vorbit despre dezavantajele îndepărtării de cel mai avansat bloc de comerț liber din lume.

Citeşte şi Iohannis: Guvernul britanic trebuie să-şi clarifice poziţia pe Brexit. Românii din Marea Britanie vor avea asigurate toate drepturile

Când prelegerea s-a terminat, mai multe persoane aflate în public au urcat pe scenă și au semnat pe corpul ei o petiție deschisă împotriva Brexitului, informează libertatea.ro.

Citeşte întreaga ştire: Academician Dr. Victoria Bateman, economist și activist anti-Brexit, a prezentat, goală, la Cambridge lucrarea „Brexit lasă Marea Britanie în fundul gol”.