Academia de Tenis din Capitală, GATA la sfârşitul lunii septembrie. Uite cum va arăta FOTO

Sorin Oprescu a verificat marţi stadiul lucrărilor la Academia de Tenis, un proiect dezvoltat de Primăria Capitalei în cadrul Complexului Sportiv "Lia Manoliu".

22 iul. 2014, 11:58

Asa cum am promis inca din momentul construirii Arenei Nationale, ne preocupam de refacerea si dezvoltarea intregului complex Lia Manoliu. Ne preocupa nu doar sportul de performanta, ci si sportul de masa. Pentru ca un popor care face sport este un popor sanatos. 6 terenuri de tenis pentru copii vor fi finalizate la sfarsitul lunii septembrie„, a declarat Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a explicat ca lucrarile la Academia de Tenis au demarat la inceputul lunii iulie si constau in constructia a sase terenuri de tenis, precum si a doua cladiri anexa, care adapostesc majoritatea functiunilor ce tin de activitatea sportiva.

Edilul Capitalei a adaugat ca in aceasta toamna vor incepe lucrarile si la Sala Polivalenta si ca pentru Patinoarul Flamaropol se deruleaza in acest moment procedura de evaluare a ofertelor.

„Pentru Sala Polivalenta suntem la finalul procedurii de evaluare a ofertelor, autoritatea contractanta urmand a desemna oferta castigatoare, in zilele urmatoare. Propunerea de investitie consta in construirea unei Arene Multifunctionale la nivelul standardelor internationale contemporane, pe un teren aflat in proprietatea Municipiului Bucuresti, in cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu, in suprafata de 4,5 ha. In ceea ce priveste patinoarul Mihai Flamaropol, ne dorim realizarea unui patinoar modern dotat si echipat la standarde de inalta calitate si includerea acestuia intr-un circuit public permanent”, a explicat Oprescu.

Prin proiectul „Academia de Tenis” se propune realizarea a 6 terenuri de tenis, precum si a doua cladiri anexa care adapostesc majoritatea functiunilor ce tin de activitatea sportiva. Terenurile sunt cuplate doua cate doua si au prevazute gradene pe laturile lungi.

In total exista 6 grupari de gradene a cate 3 randuri de scaune ce totalizeaza 1152 de locuri. Pe primul rand de gradene, pe zona centrala s-au asigurat 23 de scaune, cu un grad de confort mai ridicat. Intre terenuri, pe latura scurta exista circulatii cu latimea de 6.30 metri.

Corpul principal de cladire, aflat la intrarea in academie, contine o zona de lobby cu receptie si mic magazin de material sportiv, o cafeteria cu bar si depozit pentru bar, vestiarele cu grupuri sanitare.