ACCIDENT cu doi MORŢI, după ce un şofer nu a acordat prioritate unei ambulanţe în misiune FOTO

Accident cumplit în judeţul Neamţ. O ambulanţă aflată în misiune, cu semnalele pornite, a fost lovită în plin de un autoturism. Două persoane din maşină au murit pe loc în urma impactului violent, iar un alt pasager a ajuns la spital în stare gravă, potrivit România TV. Din primele informaţii, ambulanţa mergea către un pacient, iar de vină ar fi şoferul autoturismului care nu i-a acordat prioritate.

19 sept. 2015, 12:49

Un accident rutier s-a produs, sâmbătă după-masă, între Piatra Neamț și Dumbrava Roșie. Un autoturism și o ambulanță aflată în misiune s-au ciocnit violent. În urma impactului, două persoane au decedat, iar o a treia este grav rănită. Victima a fost transportată la spital, unde a fost intubată.

La locul intervenției s-au deplasat echipajul de descarcerare, o ambulanță SMURD și o ambulanță cu medic de la SAJ Neamț. Cele două persoane care erau în autoturism, pe locurile din față, au decedat, cea din spate este inconștientă. Asistenta din ambulanță este rănită„, a declarat Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

„La locul  intervenţiei s-a constatat că două persoane sunt decedate, iar conducătorul auto era incarcerat. S-a actionat pentru asistenţa acestuia şi aplicarea manevrelor de descarcerare, ulterior a fost preluat de echipajul SMURD  şi transferat la Unitatea de primiri urgenţe a Spitalui Judetean Piatra Neamţ.

În momentul de fată, conducătorul auto este in comă indusă, intubat, din primele informatii primite”, a precizat, la România TV, inspectorului-sef al ISU Neamţ, Ioan Niţică. 

CITEŞTE ŞI: Accident MORTAL în Constanţa: Trei persoane şi-au pierdut viaţa, una a fost grav rănită FOTO VIDEO

Ambulanta avea viteza, mergea la o solicitare si avea semnalele acustice si luminoase in functiune. Autoturismul a iesit de pe un drum lateral fara sa se asigure, iar impactul nu a mai putut fi evitat. Asistenta si soferul de pe ambulanta au fost transportati la spital, asistenta acuzand dureri toracice si abdominale din cauza centurii de siguranta, iar soferul fiind in stare de soc din cauza sperieturii. Sunt doi decedati pe loc iar soferul autoturismului este in stare foarte grava. Ma voi deplasa si eu la Spitalul Judetean.”, a declarat dr. Dorice Albu, directorul SAJ Neamt, citată de presa locală.

Cei doi decedati erau sot si sotie si participasera la cununia civila a nepoatei lor, care avusese loc chiar in apropierea locului accidentului si se indreptau spre domiciliu, urmand ca ulterior, sa participe la nunta nepoatei.

La locul tragediei a ajuns si fiul celor doi, tatal miresei, dar si mai multe rude alaturi de care se bucurasera cu cateva momente inainte de impact. La sosirea pompierilor ISU de la descarcerare, toti cei trei ocupanti ai autoturismului erau incarcerati, dar, din pacate, pentru cei doi bunici nu s-a mai putut face nimic, fiind decedati.

Potrivit poliţiştilor, ambulanța mergea spre Piatra Neamț, de unde trebuia să ia un pacient, și avea semnalul luminos în funcțiune. Autoturismul a ieșit din parcarea unei spălătorii, fără să acorde prioritate, şi a intrat direct în ambulanţă.