Accident de muncă la Uzina de Apă din Galaţi: un macaragiu a ajuns în stare gravă la spital

Accident de muncă la Uzina de Apă nr. 2 din Galaţi unde o firmă efectuează lucrări pentru montarea unor instalaţii pentru recircularea apei menite a reduce consumul tehnologic la uzină.

25 iun. 2018, 09:29

Un macaragiu, în vârstă de aproximativ 70 de ani, s-a răsturnat cu macaraua pe care o opera în momentul în care căra fier beton.

„Este un muncitor al firmei TransPec, firmă care desfăşoară lucrări pentru un proiect de investiţii Apă Canal. Este vorba despre un proiect de montare instalaţii recirculare apă pentru reducerea consumului tehnologic la Uzina nr. 2. A fost turnată fundaţia unui bazin şi în acea zonă se lucra în timpul accidentului. Nu au fost înregistrate pagube”, a spus Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al Apă Canal, potrivit monitoruldegalati.ro.

Bărbatul a căzut într-o groapa de circa 4 metri, în care se săpa fundaţia. Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Galaţi a intervenit.

„Bărbatul în vârstă de circa 70 de ani a fost găsit căzut lângă macara, aruncat, se pare, din cabină. Avea mai multe traumatisme lombare, contuzii craniene şi avulsie dentară, dinţi smulşi”, a declarat dr. Mihai Polinschi, director SAJ Galaţi.

Pompierii au intervenit la cererea ambulanţei deoarece nu puteau scoate victima în siguranţă din groapa de circa 4 metri în care se răsturnase macaraua.

„Am fost solicitaţi de ambulanţă pentru un macaragiu în vârstă de circa 70 de ani care lucra la Uzina de Apă nr. 2. A manevrat se pare greşit macaraua şi s-a răsturnat în groapa de circa 4 metri pe care o săpa pentru o fundaţie. Ambulanţa a solicitat ajutorul pompierilor pentru a scoate în siguranţa victima din groapă”, a precizat lt. Col. Eugen Chiriţă, ISU Galaţi.

Firma la care lucreaza victima a anunţat Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi despre acest incident de muncă. „Se vor face cercetări. În general există posibilitatea ca în astfel de cazuri dacă macaragiul nu respectă diagrama de sarcină, deschiderea braţelor macaralei în funcţie de greutatea ridicată, se pot întâmpla astfel de evenimente. Vom vedea care este concluzia anchetei”, a precizat Viorel Dumitru, ITM Galaţi.

Bărbatul rănit a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Galaţi.