Accident feroviar în Germania: Controlorul de trafic se juca la telefonul mobil când s-a produs catastrofa

Controlorul de trafic feroviar acuzat de omor din culpă după ce 11 persoane și-au pierdut viața în urma coliziunii a două trenuri pe 9 februarie, în landul german Bavaria, a fost arestat marți, după ce investigația a confirmat că, în momentul tragediei, el se juca pe telefonul mobil personal, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

12 apr. 2016, 18:29
Accident feroviar în Germania: Controlorul de trafic se juca la telefonul mobil când s-a produs catastrofa

Anchetatorii citați de presa germană afirmă că atenția sa, care trebuia să se concentreze pe dirijarea traficului feroviar, a fost distrasă de jocul de pe telefon.

Prin urmare, judecătoria din Rosenheim a dispus marți plasarea în arest preventiv a controlorului de trafic, identitatea sa nefiind dezvăluită.

Coliziunea dintre cele două trenuri ce transportau împreună circa 150 de pasageri s-a produs aproximativ la jumătatea drumului de șase kilometri între stațiunea Bad Aibling și orașul Kolbermoor din Bavaria, în apropiere de granița cu Austria. Accidentul este cea mai mare catastrofă feroviară care a avut în Germania în ultimii zece ani și s-a soldat cu 11 morți și 85 de răniți.

Citeşte şi OFICIAL: Tragedia feroviară din Germania a fost provocată de o eroare umană

Conform concluziilor preliminare ale anchetei, respectivul controlor de trafic a transmis semnale eronate celor două trenuri. El și-a dat seama de erori și a încercat să alerteze trenurile prin sistemul radiofonic de urgență, dar a folosit greșit și acest sistem, astfel că în final trenurile s-au ciocnit frontal.