ACCIDENT ÎN BULGARIA: Nouă persoane rămân în spital

Starea celor şase răniţi internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca în urma accidentului de duminică din Bulgaria este stabilă, iar, dintre cei 16 răniţi aduşi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unul este internat în spital, doi se află în Unitatea de Primiri Urgenţe pentru supraveghere, iar restul de 13 au părăsit spitalul, au precizat, luni dimineaţa reprezentanţii celor două unităţi medicale.

22 sept. 2014, 07:03
ACCIDENT ÎN BULGARIA: Nouă persoane rămân în spital

Şase răniţi în accidentul din Bulgaria au fost aduşi duminică la Spitalul „Floreasca” din Capitală, iar alţi 16, cu răni mai uşoare, au fost aduşi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, potrivit Agerpres.

„Starea lor este stabilă, sunt internaţi la noi. Sperăm că vor evolua bine”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa.

În ce priveşte situaţia răniţilor aduşi, duminică, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Leonard Grecescu, a precizat că unul dintre răniţi este internat în spital, iar alţi doi se află în Unitatea de Primiri Urgenţe „pentru supraveghere”.

„Restul de 13 au părăsit spitalul”, a spus Leonard Grecescu.

VEZI ŞI ACCIDENT CU AUTOCAR, ÎN BULGARIA. Şase ROMÂNI răniţi au fost aduşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca VIDEO

Un autocar cu pasageri români care circula duminică de la Kusadasi spre România s-a răsturnat în pasul Republika din Bulgaria, între localităţile Gurkovo şi Veliko Târnovo. Din primele informaţii furnizate de reprezentanţii autorităţilor bulgare, rezultă că autocarul nu a adaptat viteza la condiţiile meteo şi, într-o curbă, a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat.

Vicepremierul Gabriel Oprea a dispus formarea unui grup interministerial alcătuit din reprezentanţi ai MAI şi ai Ministerului Afacerilor Externe care să gestioneze această situaţie. De asemenea, vicepremierul a dispus ca trei aeronave ale Inspectoratului General de Aviaţie al MAI să se deplaseze în Bulgaria pentru a aduce în ţară persoanele rănite în accidentul din Bulgaria.