Accident şocant în apropierea unei şcoli. Pe camerele video se vede cum doi oameni sunt striviţi de un camion

Doi ani au durat cercetările în cazul unui accident care a şocat opinia publică. Doi oameni au fost ucişi într-o staţie de autobuz din judeţul Bistriţa Năsăud de un camion încărcat cu lemne. Şoferul gonea iar într-o curbă camionul a intrat în balans şi remorca cu buşteni s-a răsturnat peste oamenii nevinovaţi. Abia acum, şoferul a fost trimis în judecată.

02 oct. 2015, 09:00
Accident şocant în apropierea unei şcoli. Pe camerele video se vede cum doi oameni sunt striviţi de un camion

În octombrie 2013, camerele de supraveghere ale unei şcoli surprind un accident şocant. Pe imagini se vede cum un camion vine cu viteză, intră în balans, curelele cu care sunt asigurate lemnele se rup şi remorca se răstoarnă peste oamenii care aşteaptă în staţia de autobuz din Tureac.

Doi oameni au murit striviţi de buşteni. Alţii au scăpat ca prin urechile acului. Imediat după accident s-a descoperit că şoferul camionului, în vârstă de 24 de ani, avea permis de conducere doar categoria B şi nu avea voie să fie la volanul mastodontului pe care l-a scăpat de sub control.

Potrivit România TV, abia acum, după doi ani, dosarul a ajuns în instanţă. Rudele celor care au murit nevinovaţi se luptă pentru dreptate, dar procesul a început cu o amânare.

„Mai sper încă să mi se facă dreptate. A fost o anchetă stearpă şi barbară. Ar fi trebuit să se audieze mai mulţi martori”, mărturiseşte o rudă a unei victime.

„Noi am arătat că e nevoie de o judecată unitară a cauzei şi că de fapt nu s-ar putea dispune începerea cercetării judecătoreşti înainte să fie soluţionate plângerile şi de a fi soluţionată cererea noastră pentru redeschiderea urmăririi penale”, a declarat avocata apărării.

Şoferul este cercetat pentru ucidere din culpă şi conducere fără permis corespunzător. Rudele victimelor lui se tem, însă, că el va scăpa.