Aceste alimente curăţă ficatul de toxine

Întrucât ficatul elimină toxinele și ajută digestia, este vital să-l protejezi consumând alimente cu puteri protectoare hepatice. Iată care sunt ele!

02 mart. 2017, 11:16
Aceste alimente curăţă ficatul de toxine

Grapefrut 

Vitamina C joacă un rol important în menținerea unui ficat sănătos. Mai mult, cercetări recente au arătat că aceasta poate ajuta persoanele cu ciroză hepatică. O cană de grapfrut asigură necesarul zilnic de vitamina C. Ține cont doar că acest fruct poate interfera cu anumite medicamente, scăzându-le potența. Dacă urmezi un tratament medicamentos, discută cu medicul tău înainte de a consuma grepfrut. 

Avocado 

În 2000, cercetătorii japonezi au demonstrat că fructele de avocado, pe lângă grăsimile sănătoase pe care le au, conțin și fitochimicale, care au avut capacitatea de a repa leziunile hepatice la șobolani. 

Sfeclă roșie 

Deși sunt cercetări încă în stadii incipiente, oamenii de știință spun că au unele dovezi că sfecla roșie poate proteja ficatul prin reducerea acizilor grași în exces. 

Turmeric 

A fost folosit de secole în medicina chineză și ayurvedică în tratarea problemelor ficatului. Totodată, un studiu realizat în 2011 de oamenii de știință de la Universitatea din Maryland arată că substanțele care se găsesc în acest condiment curăță ficatul. 

Usturoi 

Cu mii de ani în urmă, usturoiul era prescris pentru a trata o gamă largă de boli, inclusiv probleme respiratorii și digestie îngreunată. Acum, un studiu publicat în „Journal of Nutritional Biochemistry“ arată că suplimentele cu usturoi sunt benefice pentru ficat. După o altă cercetare, specialiștii au ajuns la concluzia că un compus derivat din usturoi ar putea ajuta la vindecarea leziunilor hepatice induse de alcool. 

Ce afecțiuni poți preveni cu turmeric