Aceste combinaţii alimentare ţin cancerul la distanţă

Stilul de viață agitat, alimentația deficitară și săracă în vitamine și nutrimenți de calitate, lipsa somnului și a mișcării, toate acestea contribuie la slăbirea organismului și expunerea lui la diverse afecțiuni. O dietă bogată în antioxidanți este tot ce îi trebuie organismului pentru a fi puternic și sănătos.

20 oct. 2017, 06:34
Aceste combinaţii alimentare ţin cancerul la distanţă

Ceaiul Matcha sursă de antioxidanți

Ceaiul verde este renumit pentru doza sa benefică de antioxidanți ce poate contribui la scăderea șanselor de a dezvolta celule canceroase în organism.

Pudra de Matcha este cea mai concentrată pudră de ceai verde, având bineînțeles o cantitate sporită de antioxidanți ce abundă în catechine, substanțe cu puternice proprietăți anticancerigene.

Practic tot ce trebuie să faci este să pui într-un blender 2 lingurițe de pudră de matcha sau 4 de ceai ceai verde, un pahar de apă rece, o mână de frunze de mentă și zeama de la un lime.

Amestecă-le bine și consumă-l ori de câte ori ai ocazia.

Fresh-ul de portocale

Din fericire în pulpa citricelor se regăsește un antioxidant destul de puternic cunoscut sub numele de limonoid, care consumat cu regularitate te poate feri de anumite forme de cancer precum cel de piele, sâni, plămâni sau chiar colon.

Limonoidul îți oferă și o doză bună de proteine, astfel că pentru a te bucura de el pune într-un blendero portocală, sucul de la un lime, 2-3 căpșune care ot fi chiar și congelate și două linguri de semințe de chia.

Chia vine în completarea limonoidul cu celelalte substanțe benefice pe care le conține și susține buna funcționare a tranzitului digestiv.

Nici grepfruitul nu este de evitat, extrem de bogat și acesta mai ales în vitamina C, în combinație cu sucul de ananas, frunze de mentă și câteva petale de trandafir va menține sistemul imunitar puternic și bolile la distanță.

Cocktail-ul cu resveratrol

Unul dintre cei ami de seamă antioxidanți, resveratrolul se poate regăsi cu ușurință în compoziția vinului, dar și în anumite fructe precum struguri, fructe de pădure, căpșune. Se bucură de proprietăți anticancerigene și poți prepara foarte ușor un mix pentru a beneficia de vitaminele sale.

Pune într-un blender un amestec format din afine, căpșuni, mure și sucul de la o lămâie sau de la 2 lime. Amestecă bine ingredientele și adaugă compoziția peste o jumătate de pahar cu suc de morcov.

Bucură-te de porția ta de sănătate la pahar în fiecare zi .

Află ce legătură există între culoarea fructelor și sănătatea ta pe clicksanatate.ro.