Aceste ingrediente previn îmbătrânirea pielii

O piele catifelată şi fermă se obține prin folosirea produselor de îngrijire potrivite. Anumite ingrediente naturale amână apariţia ridurilor, menţinând pielea sănătoasă.

RomaniaTV.net
28 nov. 2016, 11:37
Aceste ingrediente previn îmbătrânirea pielii

Mierea

Mierea menţine pielea tânără, are proprietăţi antioxidante, calmante şi regenerante. Conţine vitaminele A şi C, flavonoizi şi polifenoli, care luptă cu radicalii liberi – factori care favorizează apariţia îmbătrânirii premature. Poţi prepara un exfoliant pentru corp din 2 linguri de miere, 2 linguri de zaţ de cafea şi o lingură de bicarbonat de sodiu. Amesteci ingredientele bine, după care le aplici pe corp, cu mişcări circulare. Laşi să acţioneze 5-10 minute, după care te speli.

Retinolul

Ca să eviți îmbătrânirea prematură a tenului, folosește o cremă de noapte cu retinol.

Retinolul este forma pură a vitaminei A. Stimulează producţia de colagen şi de elastină, substanţe care menţin elasticitatea şi fermitatea pielii, prevenind apariţia ridurilor de expresie. Te dai cu cremă seara, înainte de culcare. După un timp, vei observa că tenul rămâne catifelat şi neted. Retinolul combate şi petele de pe piele, care se înmulţesc odată cu înaintarea în vârstă.

Uleiul de camelie

Loţiunile de corp şi cremele care conţin ulei de camelie sunt potrivite pentru pielea care şi-a pierdut fermitatea. Uleiul de camelie îi redă elasticitatea şi estompează petele cauzate de înaintearea în vârstă. Are proprietăţi emoliente şi calmante. Îl poţi folosi şi ca atare, pe piele, fiind indicat şi petru zona sensibilă din jurul ochilor. Se absoarbe foare uşor.

Citeşte şi  Ai aceste puncte roşii pe mai multe părţi ale corpului? Uite ce trebuie să ştii neapărat

Seleniul

Unul dintre ingredientele care întârzie apariţia ridurilor este seleniul, mineral care neutralizează efectele nocive ale radicalilor liberi în exces. Foloseşte o apă termală care să conţină seleniu, pentru un ten luminos şi o piele fermă. De asemenea, dacă ai deficienţe de seleniu, poţi face o cură cu alimente care conțin acest mineral: alune braziliene, semințe crude de floarea soarelui, pește și crustacee, carne de vită, ficat, ouă, ciuperci.

Coenzima Q10

Coenzima Q 10, substanţa pe care organismul o produce în mod natural și care este prezentă în toate celulele corpului, este un antioxidant puternic în lupta cu radicalii liberi care duc la îmbătrânirea celulară. Cantitatea de coenzimă Q10 produsă de organism scade pe măsură ce îmbătrânim. Este recomandat ca, după vârsta de 30 de ani, să foloseşti creme care conţin această substanţă. Pentru o cură internă, surse naturale de coenzima Q10 sunt carnea de vită și de pui, peștele, broccoli, cartofii, ouăle.

Trucuri Click!pentru femei

Foloseşte creme de zi cu vitamina C, un alt ingredient antiîmbătrânire. Pielea are nevoie de această vitamină pentru sintetizarea colagenului, care menţine elasticitatea tegumentelor.

Apele termale cu zinc sunt o soulţie eficientă pentru întinerirea pielii, având capacitatea de a neutraliza radicalii liberi. De asemenea, ajută şi la reglarea secreţiei de sebum.

Uleiul de cocos încetineşte procesul de îmbătrânire şi te ajută să ai o piele catifelată. Îl poţi aplica pe tot corpul, pentru că oferă o hidratare intensă.

Pentru a diminua ridurile din jurul ochilor poţi să te dai cu ulei de măsline sau cu ceai verde.

Îţi poţi prepara măşti de faţă antirid cu gălbenuş, miere şi zeamă de lămâie.

Ştiai că…

Pielea începe să-şi piardă din elasticitate după vârsta de 30 de ani? Atunci încep să apară primele riduri, în jurul ochilor.

Descoperă alimentele-minune care „topesc” grăsimea